В Естонський школі дипломатиії розпочався ІІ семестр

12 лютого 2024 року

За програмою підготовки «Міжнародні відносини» тут навчається Шевцова Євгенія, аспірантка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.

Серед дисциплін, що почали викладатись у новому семестрі: EU History, Institutions, and Policy-Making (Історія ЄС, інституції та формування політики). Мета цього курсу – огляд і чітке розуміння політичних, інституційних, економічних та історичних аспектів ЄС та європейської інтеграції. Лекції дають загальний і багатогранний огляд політико-інституційного розвитку ЄС та його історії. Зокрема, обговорювались наступні аспекти: процес інтеграції з часом, останні інституційні розробки, теоретичні основи ЄС та основні пов’язані з ним концепції, інституційна, політична та економічна природа Союзу, а також напруга між «розширенням» і «поглиблення».

Cyberspace Considerations for National and International Security (Обґрунтування кіберпростору для національної та міжнародної безпеки). Курс надає учасникам концептуальну основу для полегшення стратегічного мислення про кібероборону та розвитку розуміння формування політики та стратегії міжнародної безпеки. Курс підкреслює багатовимірний характер кіберзахисту та забезпечує інтегрований огляд сучасних геополітичних справ і проблем безпеки для стимулювання критичного мислення учасників в питаннях стратегічного значення. Навчальна програма розроблена таким чином, щоб підготувати учасників з базовими навичками та знаннями для аналізу та розробки належної політики та стратегії кіберзахисту.

Defense and Security in Northern Europe: Current Baltic, Nordic and Arctic Security Issues (Оборона та безпека в Північній Європі: поточні проблеми безпеки в країнах Балтії, Північної Європи та Арктики). Ця дисципліна фокусується на вивченні поточних проблем безпеки в країнах Північної Європи, зокрема країнах Балтії (Естонія, Латвія, Литва) та регіону Арктики. Вона включає аналіз військових, політичних, економічних, екологічних та геополітичних аспектів безпеки в цих регіонах, дослідження міжнародних відносин, а також розгляд потенційних загроз і викликів, з якими зіштовхуються ці країни. Теми можуть включати військові дії, кібербезпеку, енергетичну безпеку, міграційні процеси, зміну клімату та інші аспекти, що впливають на стабільність та безпеку регіону.

Вивчення цих дисциплін важливе для розуміння історії, політичних процесів та безпекових викликів у Європі та світі. Вони надають студентам необхідні знання та навички для аналізу та розв’язання сучасних проблем у сферах європейської інтеграції, кібербезпеки та оборони. Навчання за програмою «Міжнародні відносини» у другому семестрі передбачає ще більше групової роботи, творчих проєктів, цікавих та плідних зустрічей з високопосадовцями, громадськими діячами та науковцями Естонії.

 

 

Василь Стрілець,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook