Тренінг «Як отримати першу роботу: секрети успішної співбесіди з роботодавцями»

23 листопада 2023 року

22 листопада 2023 року на факультеті економіки і природокористування відбувся тренінг на тему: «Як отримати першу роботу: секрети успішної співбесіди з роботодавцями», в якому взяли участь: роботодавці, науково-педагогічні працівники факультету, здобувачі вищої освіти випускних курсів ОС «Магістр» та ОС «Бакалавр». Метою зустрічі було набуття студентами корисних практичних навичок під час проходження співбесід, формування soft skills тощо. Співбесіда з роботодавцем – це вирішальний крок на шляху до працевлаштування. У вас є чудова перевага – «Ви можете до неї всебічно підготуватися» – cаме такими словами розпочала тренінг декан факультету к.е.н., доцент Любов ЯРЕМА.

Вона зазначила, що процес взаємодії зацікавлених сторін в межах факультету реалізується через участь стейкхолдерів на всіх етапах реалізації освітньої траєкторії, зокрема: через ознайомлення, обговорення, внесення пропозицій при розробці освітніх програм та навчальних планів в межах спеціальностей факультету; участь роботодавців в оцінюванні якості знань здобувачів вищої освіти при проведенні державної атестації; залучення зовнішніх стейкхолдерів до занять; проведення практики на підприємствах, що є потенційними для подальшого працевлаштування здобувачів вищої освіти.

Разом з тим, сьогодні ринок праці динамічно розвивається на інноваційних засадах, з’являється багато нових професій, популярною є дистанційна зайнятість. Роботодавець шукає креативну, мобільну молодь, яка здатна до пошуку нових ідей та задумів, володіє іноземними мовами, є обізнаною у сфері інформаційних технологій. За таких умов важливо, щоб випускник був ознайомлений із тенденціями ринку праці, володів відповідними компетенціями та вмінням презентувати їх роботодавцю.

  Досвідчені роботодавці, фахівці з менеджменту, керівники фірм, зокрема: Світлана ТИХА – директор регіонального центру Тернопільської дирекції страхової групи «ТАС», Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ – голова Саранчуківської територіальної громади, Віталій КЛАДОЧНИЙ – директор ПП «ОРІОН А», Володимир ЦЕПЛІЦЬКИЙ – керуючий Бережанським відділенням «Державний банк України», які мають великий досвід у сфері управління персоналом, поділилися своїм поглядом на основні секрети успішного проходження співбесіди з першого працевлаштування. Цей тренінг викликав жвавий інтерес з боку слухачів, оскільки роботодавці надали немало цінних порад та розглянули це питання як з боку молодого дипломованого спеціаліста, який тільки відкриває для себе професійний світ, так і з боку роботодавця. На що варто звернути увагу кандидатові? Що таке слабкі сигнали, які можуть сказати навіть більше, ніж ретельно підготовлені фрази? На що особливо звертає увагу роботодавець і від чого залежить його остаточне рішення? Як кандидату краще поводитись на співбесіді? Чи варто ставити питання? А яка поведінка і які питання можуть бути зовсім недоречними? Як поводитись у разі виникнення «незручних запитань»? Що таке стресове інтерв’ю? Яку роль відіграє зовнішній вигляд під час співбесіди? Як приборкати хвилювання та дивитися в очі співрозмовнику? Як вміло презентувати свої знання?

  Всі ці аспекти одного з найважливіших етапів професійного життя були висвітлені нашими роботодавцями, які отримали наприкінці тренінгу багато слів щирої подяки за свої поради.

Студенти взяли собі на замітку, що перше враження не зміниш, потрібно приборкати хвилювання, тоді співбесіда буде вдалою і приведе до омріяної посади.

  Адміністрація факультету висловлює щиру подяку всім учасникам тренінгу, а також нашим роботодавцям за успішну співпрацю в організації цієї зустрічі.

Деканат факультету економіки і природокористування

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook