Питання аграрної політики в полі зору гостей з Гумбольдта

17 березня 2015 року

 Як раніше повідомлялося, за організаційної та фінансової підтримки Німецько-українського агрополітичного діалогу (директор проекту - доктор Фолькер Зассе) в університеті 16 та 17 березня перебував професор Гумбольдтського університету Дітер Кіршке.

 
Під час офіційного зустрічі з першим проректором університету академіком Ігорем Ібатулліним, директором ННЦ міжнародної діяльності Вадимом Ткачуком, деканом економічного факультету Анатолієм Дібровою, радником ректора з міжнародних питань, професором кафедри агрохімії Віктором Каленським, було підкреслено важливість і необхідність активізації співпраці НУБіП України з університетом ім.Гумбольдта в науковій та освітній сферах. Вона зумовлена необхідністю використання можливостей існуючих грантових програм Європейського союзу, німецького бюро академічних обмінів DAAD, продовженням попередньої практики організації спільних конференцій, семінарів, обміну викладачами, студентами, магістрами.
 
 
У ході візиту професор Кіршке прочитав лекцію на тему "Аграрна політика у світі, що змінюється", а також провів семінар з аспірантами, докторантами та науково-педагогічними працівниками економічного факультету та факультету аграрного менеджменту. На ньому наші представники презентували свої бачення та підходи до формування політики розвитку агропромислового сектору економіки України.
 
 
Одним із важливих питань стало обговорення кола питань щодо видання спільного навчального посібника з аграрної політики. Це викликало досить жваву дискусію, особливо, щодо структури та змісту видання та з огляду на необхідність використання найкращої Європейської практики та стандартів, залучення групи провідних експертів з питань аграрної політики як з німецької, так і з української сторони. Сторони домовились, що професор Кіршке та доктор Зассе сформують авторський колектив з представників університету ім.Гумбольдта та інших провідних німецьких та європейських університетів, а українська група авторів включатиме академіка Сергія Квашу, професора Анатолія Діброву, доцента Олександра Жемойду, президента Українського клубу аграрного бізнесу Алекса Ліссітсу та інших провідних науковців з цієї тематики. До цієї групи також приєднається випускниця нашого університету Ольга Трофімцева, яка отримала ступінь доктора під керівництвом професора Кіршке.
 
Ми ще раз висловлюємо слова подяки директору Німецько-українського аграрно-політичного діалогу доктору Фолькеру Зассе за сприяння і підтримку в організації візиту професора Кіршке і сподіваємося на плідні результати в найближчий час.
 
 
В.Ткачук, директор ННЦ міжнародної діяльності,
А.Діброва, декан економічного факультету
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook