Чудова зустріч з майбутніми державними діячами

2 листопада 2023 року
 01 листопада 2023 р. відбулася запланована зустріч зі студентами факультетів юридичного і землевпорядкування у гуртожитку № 4. Дякую за сприяння та організацію заступникові декана факультету землевпорядкування Олександру Шевченку, директору ННЦ ВРіСР Сергієві Михнюку, завідувачу гуртожитку №4 Русланові Кульпіну.

  Спочатку ми згадали і вшанували події 33-річної давності – Студентську революцію на граніті 1990-го. Наближається перший ювілей і останньої революції – 10-ряччя Євромайдану і революції гідности. Ці історичні події уже вивчаються в шкільних курсах історії, але рівень знань молоді про них (як і історичних знань загалом), на жаль, є вкрай низьким. Чомусь не наділяють їм достатньої уваги й студентські самоврядні організації…
  Поговорили ми й про сучасну війну за волю України з одвічним ворогом – імперською московією. Ця війна стосується кожного з нас, громадян України. Детально обговорили ми й форми волонтерства, моральної і матеріальної підтримки наших Героїв зі ЗСУ.
  Не оминули ми й теми здорового способу життя та деяких згубних шкідливих звичок людини, зокрема, й сучасної молоді. Це наслідки громадянського, соціального й національного виродження людини. Така особа закономірно деградує, шукаючи особисту реалізацію в найпростіших, фізіологічних, часто шкідливих насолодах і розвагах – алкоголі, наркотиках, хаотичних сексуальних зв’язках… Така людина нездатна «драйвувати й кайфувати» від гарної пісні, поезії, а тим більше – служіння своєму народові. Її не цікавить історія й культура. Її не надихають до добра, не стримують від зла національні герої. Вона непідзвітна їм… Така людина стає примітивним споживачем, а не творцем. А відтак часто – злочинцем, а не добродієм! До подібних висновків давно вже прийшли видатні вчені К. Ушинський, В. Сухомлинський та ін. А один з основоположників економічної теорії Д. Рікардо виголосив: «Народ, який не має чести, не матиме і хліба». Ці аксіоми особливо важливо знати тим молодим людям, з яких виростуть майбутні керівники держави на різних рівнях.

  Майбутні юристи й землевпорядники слухали уважно, задаючи розумні запитання і доповнюючи бесіду власними думками. Хлопці принесли гітару і ми, як завжди, гарно поспівали патріотичних пісень.

  Зустріч тривала довше запланованого часу. Студенти просили продовження таких бесід-концертів. І вони обов’язково будуть!

Володимир Гонський,
ННЦ виховної роботи і соціального розвитку

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook