ПІДПРИЄМСТВАМ ПТАХІВНИЧОЇ ГАЛУЗІ!!! Кафедра гігієни та санітарії ім. проф. А.К. Скороходька пропонує співпрацю

5 березня 2015 року
Факультет ветеринарної медицини

Кафедра гігієни та санітарії ім. А.К. Скороходька НУБіП України пропонує для співпраці наступні пропозиції, реалізація яких вирішить ряд практичних питань в процесі виробничої діяльності підприємства:

-         оптимізація мікроклімату в пташниках в літній період;

-         вирішення проблеми переробки посліду;

-         розробка способу покращення якості яєць

 

  1. Для вирішення цих питань співробітники кафедри мають розробки в галузі переробки відходів тваринницької галузі, у тому числі гною ВРХ, свиней та посліду птиці. Розроблено ряд біологічно активних добавок, які прискорюють процеси біоферментації органічної речовини, покращують збереження азоту та органічної речовини посліду, знижують викиди шкідливих газів в навколишнє середовище та зменшують у 2 – 3 рази термін дозрівання компосту.
  2. Кафедра понад 10 років співпрацювала з ТОВ «НВП «Вітан» Дніпропетровської області в галузі застосування у тваринництві каротиноїдів мікробного синтезу. Зокрема у птахівництві кафедра має розробки щодо стимуляції відтворної здатності птиці (підвищення виходу інкубаційного яйця, виводимості молодняку, зниження браку при інкубації). Співробітники кафедри розробили способи підвищення інтенсивності забарвлення жовтків курячих та перепелиних яєць, створення функціональних продуктів харчування (збагачення яєць окремими каротиноїдами та вітаміном А природного походження). (Виробнича перевірка здійснена у НДППЗ ім. Фрунзе (АР Крим), ТОВ «Повіт-Агро» Білоцерківський район, Київська область, ТОВ «Продовольчий Альянс» Черкаська область).
  3. Співробітники кафедри мають багаторічний досвід щодо вирішення виробничих питань з оптимізації мікроклімату тваринницьких приміщень в критичні періоди утримання тварин, вивчення адаптаційної здатності нових порід і кросів тварин до нових кліматичних умов. Кафедра співпрацює з цих питань з ТОВ «Українська молочна компанія» Згурівський район, Київська область.

 Кафедра має розробки з питань мінерального живлення тварин, у тому числі курей яйценосних та м’ясних кросів. Співробітниками розроблено технологію одержання хелатних сполук міді, цинку, марганцю, заліза та кобальту, встановлено їх дозу введення в комбікорми, економічну ефективність застосування при виробництві м’яса і харчових яєць. Доведено, що застосування хелатних сполук мікроелементів у годівлі курей підвищує яєчну продуктивність, подовжує термін експлуатації та збереженість поголів’я птиці. (Виробнича перевірка здійснена у НДППЗ ім. Фрунзе (АР Крим)).

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook