У центрі уваги деканів — військова підготовка та оптимізація документообігу з навчально-методичної та виховної роботи

23 лютого 2015 року

     Чергову нараду деканів, яка проводилась цього разу на військовій кафедрі, розпочато із виступу колишнього випускника факультету садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури, а нині безпосереднього учасника антитерористичної операції, який служить в захисних військах генштабу, Максима Максименка. Увазі деканів факультетів та директорів ННІ були представлені документальні хроніки про обстріл селища Щастя із залпової установки Град та його наслідки. Максим розказав про власний досвід перебування на передовій військових дій. Досвід, знання і практика, яку він отримав під час навчання на військовій кафедрі, на фронті кожного дня дають віддачу. Під враженням Максиму було задано чимало питань деканами, зокрема щодо взаємодії з добровольчими батальйонами, технічного та продовольчого забезпечення. До дискусії долучилися перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор Андрій Кудін, декани Лариса Баль-Прилипко, Анатолій Діброва та інші. Присутні щиро побажали Максиму та його побратимам скорішої перемоги та повернутися здоровими.

 

     

     Продовжив тему військової підготовки начальник військової кафедри Анатолій Есаулов. Він презентував комплекс підготовки офіцерів в нашому університеті. Анатолій Олексійович звернувся до присутніх із проханням про збільшення годин із військової підготовки в навчальних планах, у зв’язку з ситуацією в країні. Під час дискусії було прийнято рішення переглянути навчальні плани та обговорити їх на наступних нарадах.

     Потому перейшли до поточних справ. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша закликав присутніх директорів та деканів обговорити заходи щодо оптимізації документообігу з навчально-методичної та виховної роботи в університеті. З власними пропозиціями виступили декани Лариса Баль-Прилипко, Анатолій Діброва та Анатолій Остапчук, яких доповнили й інші присутні директори та декани. В ході жвавого обговорення було прийнято рішення про відміну другого екземпляра екзаменаційної та залікової відомості та підпису на ній завідувача кафедрою. Також планується відмінити щорічне оновлення навчально-методичних комплексів (робочих програм) із дисциплін та зберігання їх паперового варіанту в деканаті. Паперовий варіант НМК має зберігатися на кафедрі та переглядатися раз на 5 років, на вимогу акредитації спеціальності та у разі зміни змісту стандарту. НМК має бути уніфікованим і розроблятися колективно, а не окремо кожним провідним викладачем. До деканату має надаватися лише електронна копія.

     Сергій Миколайович також звернув увагу присутніх на відновленні комплексних тематик магістерських робіт, у зв’язку із чим готується відповідне розпорядження, та необхідності постійного контролю директорами ННІ та деканами факультетів за проведенням навчальних занять із щотижневим звітуванням на нарадах.

     Про необхідність дотримання форм документів, затверджених наказом ректора від 31.07.2014 р. № 846 (наказ МОН від 12.06.2014 р. № 711) нагадала присутнім директорам та деканам начальник навчального відділу Оксана Зазимко.

     

 

О.Колеснікова,
начальник відділу магістерських програм

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook