У музеї історії НУБіП України було відкрито виставку патріотичних дитячих малюнків до Дня захисту дітей

2 червня 2023 року
  Діти – це головна радість і надія для батьків. Вони справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу – dilovamova.com.

  1 червня в Україні і світі святкують Міжнародний день захисту дітей. Вперше ідея створення такої важливої дати з'явилася 1925 р. під час проведення першої Всесвітньої конференції з благополуччя дітей. Конкретної дати тоді не встановили, тому кожна країна вибрала для неї окремий день – той, який найбільше співпадав з національними традиціями. Офіційно Міжнародний день захисту дітей створили 1949 р. за ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок. Тоді ж обрали і сучасну дату – перший день літа – tsn.ua.
  А вже через рік, в 51 країні світу, в тому числі й в срср, був проведений перший Міжнародний день захисту дітей.
Міжнародний день дітей має свій прапор – зелене тло, на якому схематично зображено земну кулю та 5 різнокольорових людських фігурок. Земна куля символізує наш спільний дім, а її синій колір говорить про мир та єдність, яких ми можемо досягти, якщо будемо ставитись один до одного з розумінням та любов'ю. Зелений колір – колір гармонії, свіжості та родючості. Різнокольорові людські фігурки символізують толерантність до різних рас та їх різноманітності. Синя фігурка на прапорі – символ Бога, котрий любить усіх однаково.



День захисту дітей в Україні

  Міжнародний день захисту дітей в Україні було засновано у 1998 р., після підписання Президентом України Указу № 568/98 «Про день захисту дітей». Ініціювали святкування цього дня в Україні Міністерство України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнський комітет із захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів та дітей «Україна – дітям» – apostrophe.ua.

  До Дня захисту дітей в Україні, який відзначається 1 червня, у музеї історії НУБіП України за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваші С.М., у співпраці з дитячим навчально-патріотичним клубом «Тризубчик» НУБіП України відбулася презентація виставки художніх робіт маленьких патріотів. Всього було 46 робіт!

  На відкритті виставки, після того, як кожен присутній міг проголосувати за вподобану йому картину (від 1 до 12 балів), всі разом виконали Гімн України та вшанували хвилиною мовчання загиблих українців, під час нічного обстрілу та всіх полеглих в ім’я незалежної України! 

 

 

 

  З вітальним словом виступила директорка музею історії НУБіП України – Поливач М. А., яка подякувала маленьким «тризубчикам» за їхні чудові роботи, майстерність та любов до рідної землі і нагородила всіх учасників виставки дипломами переможця, адже в нас перемогла дружба! Серед нагороджених були: Лащенко Максим, Лащенко Єгор, Голопура Софія, Терлецька Анастасія, Дворник Івапн, Дворник Олександр, Болбот Анна, степаненко Валерія, Кривояз Богдан, Погорілий Дмитро, Чепіль Артем, Голяк Дарина, Савчук Євген та інші.

 

 

  Окремими подяками за звитяжний початок лицарського шляху служіння рідній Україні і гідний внесок у нашу спільну Перемогу в когорті славного гурту «Тризубчик» з нагоди 125-ліття НУБіП України нагородили всіх учасників дитячого навчально-патріотичного клубу «Тризубчик» НУБіП України провідні фахівці ННЦ ВР і СР – Гонський В. В. та Литвин М. П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Варто додати, що оскільки дана подія відбувалася в стінах музею історії НУБіП України, то і від працівників музею троє діток отримали окремі подяки за активну участь в житті дитячого навчально-патріотичного клубу «Тризубчик» НУБіП України та з нагоди 125-ліття НУБіП України, а саме: Колосов Володимир, Коваленко Артемій та Степаненко Валерія, яких відзначив Кваша С. М.

 


Віримо в наших дітей та Перемогу!!!

     Нагадуємо, що виставка буде проходити з 1 по 16 червня 2023 року в музеї історії НУБіП України – 3 корпус, 217 каб.

Запрошуємо всіх!

 


Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook