Проміжна атестація студентів та профорієнтаційна робота в полі зору вченої ради факультету аграрного менеджменту

21 квітня 2023 року

   20 квітня відбулося чергове засідання вченої ради факультету аграрного менеджменту, де були розглянуті питання проміжної атестації студентів, профорієнтаційна робота, кадрові питання.

   Про результати проміжної атестації студентів денної форми навчання доповіла заступник декана Чорненька Людмила Миколаївна, яка у своїй доповіді наголосила на головних завданнях, серед яких збереження контингенту студентів, недопущення відрахування студентів та успішного складання ними літньої екзаменаційної сесії, а також підготовки і захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт / складання атестаційного екзамену, поліпшення роз’яснювальної та виховної роботи зі студентами, які мають неатестації, інформування про неуспішність їх батьків.
   Про проведення профорієнтаційних заходів в березні та квітні 2023 року прозвітували завідуючі кафедрами. Варто відзначити, що на сьогодні лишаються загрози вступної кампанії, серед яких зменшення кількості абітурієнтів через підвищення рівня міграції населення у зв'язку з військовими діями, як наслідок вибір випускниками шкіл закордонних навчальних закладів, зростання конкуренції серед ЗВО України та ЗВО зарубіжних країн, низький рівень підготовки або недостатні знання шкільної програми, що можуть призвести до складнощів при вступі та знизити кількість абітурієнтів.
 
   Про стан готовності до проведення акредитаційної експертизи за спеціальністю 073 Менеджмент освітньо-наукової програми «Менеджмент» за третім рівнем вищої освіти доповіла гарант програми Балановська Тетяна Іванівна.
   Про наукову діяльність на факультеті аграрного менеджменту доповіла заступник декана з наукової роботи Бутенко Віра Михайлівна, яка закцентувала увагу на необхідності посилення публікаційної активності, залученні коштів та роботи з аспірантами. 
   Одноголосним рішенням вченої ради за результатами таємного голосування на заміщення посади професора кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту рекомендовано доктора економічних наук, професора, професора кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондента НАН України Шинкарук Лідію Василівну.
   На засіданні обговорили відкриття освітньої програми «Менеджмент міжнародного бізнесу» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Члени вченої ради підтримали відкриття запропонованої освітньої програми з рекомендацією для розгляду даного питання на засіданні навчально-методичної ради НУБіП України.
   За результатами проведення на факультеті аграрного менеджменту І етапу студентської олімпіади 2022-2023 н.р. були вручені грамоти студентам, що зайняли 1-3 місця.
 
   В різному розглянули рекомендацію до друку навчально-методичних видань.

Лариса КАРПЕНКО
секретар вченої ради 
факультету аграрного менеджменту
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook