Діана Маркова: навчання на спеціальності 229 «Громадське здоров’я» - запорука майбутнього успіху!

1 квітня 2023 року

Спеціальність «Громадське здоров’я» поширена у країнах Європи та стрімко розвивається в Україні. Її поява була викликана необхідністю проведення медичної реформи, розбудови національної системи громадського здоров’я за принципом «охорона здоров’я в усіх політиках держави» та підготовки нових кадрів у сфері міжсекторального управління.

     Так як професія має відмінні риси від сфери роботи звичайного фахівця лікувальної справи, освіта повинна бути теж відповідною.

      Система громадського здоров’я — комплекс інструментів, процедур та заходів, що реалізуються державними та недержавними інституціями для зміцнення здоров’я населення, попередження захворювань, збільшення тривалості активного та працездатного віку та заохочення до здорового способу життя шляхом об’єднаних зусиль усього суспільства.

       Міцний імунітет, чудове самопочуття, внутрішня гармонія – це три важливих компоненти здоров’я, які взаємопов’язані з нашим харчуванням. Важливо вживати здорову й збалансовану їжу, щоб отримувати достатню кількість необхідних вітамінів, мінералів, харчових волокон, клітковини, ліпідів, вуглеводів та білків. У воєнний час наш організм щоденно зазнає негативного впливу стресу та переживань, навіть гортання стрічки новин здатне погіршити наш настрій та самопочуття. Зараз як ніколи важливо піклуватися про себе та своє здоров’я, а правильне харчування допоможе підтримувати організм та забезпечити всім необхідним.

 

      Для збалансованого харчування недостатньо знати лише склад продуктів, які ми вживаємо. Не менш важливим є знання змін технологічних властивостей продуктів, що відбуваються під впливом фізико-хімічних, біологічних, термічних методів обробки, які забезпечують якісні показники харчових продуктів.

      Набути корисних вмінь і навичок нам допомагає безмежно цікава дисципліна – «Теоретичні основи харчових технологій». Під час лекційних занять під керівництвом доцента Валентини Ісраелян, ми обговорюємо основні фактори, що впливають на технологічні процеси і показники якості сировини і готової продукції харчових технологій, вивчаємо властивості та методи визначення якості харчових продуктів тощо.

     Зацікавити сучасного студента - непроста, але дуже особлива задача. Професійний підхід викладача та віддача студентів – запорука ефективних пар! Тому не можу не відмітити, що наші лекції  завжди дуже цікаві. На кожній з них легко працювати: засвоювати новий матеріал у формі дискусії, обговорювати новітні технології при створені харчових продуктів  для зміцнення здоров’я населення.

       Я обрала НУБіП тому, що він є одним з найпрестижніших університетів в Україні. Мені подобається навчатися тут, подобається наявність різноманітних лабораторій, курсів, конференцій  які дають можливість розвиватися за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я».

       Дистанційне навчання не є перешкодою для отримання нових знань та вмінь, головне бажання! Ми з радістю чекаємо виходу на очне навчання, щоб в сучасно обладнаних лабораторіях побачити та навчитися всьому, що вивчали дистанційно, а також активно брати участь в житті найкращого університету!

Діана Маркова,
студентка 2 курсу факультету харчових технологій та
управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook