Підсумки тижня циклової комісії гуманітарних та суспільних дисциплін

20 березня 2023 року

У Боярському фаховому коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України вже стало доброю традицією з початком весни проводити тиждень циклової комісії гуманітарних та суспільних дисциплін, який проходив з 09.03.2023 по 16.03.2023 року.

Цього року програма предметного тижня була, як і завжди, насиченою.

Спільна мета запланованих заходів поглибити знання з суспільних та гуманітарних дисциплін, сприяти інтелектуальному і духовному розвитку студентів, реалізувати їх творчий потенціал, створити умови для його розвитку.

Викладачі циклової комісії впродовж тижня організували та провели ряд пізнавальних, навчальних і виховних заходів.

У березні вся світова громадськість відзначає День народження геніального поета України – Тараса Григоровича Шевченка. Викладачі гуманітарних дисциплін представили ряд тематичних заходів на вшанування творчості Кобзаря.

Відеопроект до Шевченківських днів « єднаймо душі словом Кобзаря» та флешмоб виразного читання поезії Тараса Шевченка. У своїх відео студенти зуміли передати індивідуальне бачення, креативний підхід та неабияке бажання стати частинкою шанувальників творчості Великого Кобзаря.

Здобувачі освіти Боярського фахового коледжу також взяли участь у Конкурсі читців імені Тараса Шевченка "Живе слово Кобзаря". Вони обрали для читання поезії, які, на їхню думку, змогли якнайповніше передати думки поета та стали переможцями Конкурсу у ІІІ віковій категорії. Урочисте нагородження переможців відбулося 9 березня.

Викладачі іноземної мови запросили до участі у Презентаційному меседжі «Getting Closer», де кожен бажаючий зміг розповісти про себе, свої хобі, про те, яку професію здобуває, поділитися перевагами та перспективами своєї професії англійською мовою.

«Getting Closer» – це не тільки можливість покращити свої знання та вміння презентувати себе, але й навчитися краще взаємодіяти з іншими людьми.

Також був представлений Інтерактивний калейдоскоп "Війна у цитатах" – щось на кшталт збірки висловлювань про війну від різних авторів та особистостей, де можна було дізнатися про думки та погляди видатних людей на війну та її наслідки.

Захід продемонстрував позицію та патріотизм студентів, що свідчить про їх відповідальне ставлення до суспільного життя країни. Найбільш цікавим стало те, що учасники змогли знайти новий спосіб передати інформацію та висловити свої думки у форматі цитат.

Викладачі фізичного виховання провели Турнір з настільного тенісу на першість ВСП «Боярський фаховий коледж НУБІП України».

Незважаючи на військовий стан та складний час в нашій країні, студенти з великим бажанням і задоволенням боролися за перемогу в турнірі і отримали призові місця та неперевершені емоції.

Для багатьох студентів коледжу День самоврядування став чудовою можливістю самореалізації та самоутвердження себе як неординарної особистості, посприяв вихованню почуття причетності та відповідальності за те, що відбувається навколо них.

Найрозумніші та найсміливіші студенти спробували себе у ролі викладачів, старанно виконували їх функції, відчули об’єм і складність роботи, яка робиться задля студентів та внесли креативні ідеї.

З 10 по 13 березня 2023 року на сервісі інтерактивних завдань https://app.genial.ly/ пройшов захоплюючий лінгвокраїнознавчий веб-квест з англійської мови “AROUND THE UK”, під час якого учасники поринули у цікаву пізнавальну подорож та отримали нагороди.

Викладачі історії провели Історичний тренінг «Цілі сталого розвитку». Маршрутний лист тренінгу ознайомив присутніх із 17 визначеними цілями сталого розвитку, затвердженими ООН у 2015 році.

Три етапи тренінгу допомогли учасникам зорієнтуватись в якісних змінах сучасного суспільства, глобальних еволюційних процесах. Познайомитися з міжнародною концепцією сталого розвитку, обговорити сучасні погляди щодо існування урбанізованого суспільства та можливості виживання людства в ХХІ столітті.

Заключним акордом тижня став Перегляд історичного відеофільму «Рік» в онлайн форматі. Здобувачі освіти ознайомились з трагічними, історичними подіями, які спіткали українців. Під час перегляду кожен глядач вкотре пережив власну історію тривалістю в один рік жорстокої війни. По-іншому подивився на життя «до» та «після» 24 лютого 2022 року.

Отже, пріоритетним завданням циклової комісії є виховання патріотизму і національної гідності. Через дисципліни гуманітарного і суспільного блоку здійснюється формування у студентської молоді цілісного розуміння принципів патріотичного виховання - почуття любові до України, відданість рідній Вітчизні, гордість за її соціокультурні та історичні здобутки. Головна мета роботи циклової комісії полягає у підвищенні успішності студентів та поліпшенні якості гуманітарної підготовки майбутніх спеціалістів, здатних працювати у нових реаліях сьогодення.

Дякуємо всім учасникам, які долучилися до організації та проведення заходів тижня циклової комісії гуманітарних та суспільних дисциплін!

Висловлюємо щиру подяку всім учасникам конкурсів та переможцям!

Спільними зусиллями наближаймо ПЕРЕМОГУ!

 

                                     

   

       Олена МІКОСЯНЧИК,

викладач гуманітарних та

суспільних дисциплін

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook