Чи зможе культура врятувати світ? (на кафедрі культурології пройшов І етап Всеукраїнської студентської олімпіади)

23 березня 2023 року

Культура є знаряддя університетських професорів
для виробництва професорів , які теж будуть виробляти професорів.
Симона Вейль

  А ще – «Кого можна назвати справжнім українцем?», «Яким я уявляю майбутнє після війни», «Найважливіші культурні здобутки українського народу», «Які чинники сприяють єднанню нації?», «У чому сила мистецтва?», «Шахи: мистецтво, спорт чи наука?»… Такі та інші теми есе запропонувала конкурсна комісія учасникам  І етапу всеукраїнської студентської Олімпіади з культурології та етнокультурології, яка днями у змішаному форматі відбулася в нашому університеті.  

  Мета заходу полягала у стимулюванні наукового інтересу студентів до культурологічного знання, заохоченні до творчого пошуку та популяризації культури та етнокультури, а участь у ньому взяли близько 200 студентів НУБіП України.

 

 

  На захід завітала випускниця бакалаврату НУБіП України за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", яка зараз навчається в магістратурі Гамбурзького Університету за напрямком "Молекулярна наука рослин", Анастасія Скуба.  Анастасія – переможниця олімпіад та конкурсів студентських наукових робіт, брала активну участь у міжнародних, всеукраїнських та НУБіПівських творчих конкурсах та виставках. Вона поділилася зі студентами міркуваннями щодо важливості різноманітних форм навчальної, наукової та мистецької активності у становленні особистості. Анастасія з вдячністю згадала своїх НУБіПівських викладачів, зокрема, викладачку етнокультурології доцентку Ярину Василівну Пузиренко.  

  Свої наукові напрацювання у доповіді «Особливості міфу та міфологічної свідомості. Роль міфу в політиці та літературі» представила студентка-філологиня 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету Мазанько Єлизавета. Єлизавета провела ґрунтовну роботу, проаналізувавши алюзії на міфологічні образи у низці відомих художніх творів. 

  Студентка 2 курсу факультету ветеринарної медицини Деоба Олександра почала свій виступ із слів глибокої вдячності до воїнів, завдяки яким наше навчання взагалі можливе. Олександра зачитала сповнене глибокого філософського сенсу, алегоричне по формі есе «Пішак – найслабша чи найсильніша фігура?», в якому розмірковує про призначення людини та силу людського духу.

  «Олімпійцям» було запропоновано розв’язати декілька культурологічних ребусів, з якими найуспішніше впорались студенти 1-3 груп 1 курсу спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету.

  А майбутні міжнародники – першокурсники ГПФ обговорювали теми есе і писали їх на «території» кафедри культурології, адже саме середовище роботи і, звісно, фото- і відеопідказки сприяли і надихали.

  

  Хто переміг в олімпіаді? Перемогла віра в націю, в культуру, в державу, віра в те, що нащі студенти – найкращі, що за нами – ПЕРЕМОГА у страшній війні, відбудова рідної України і квітуче щасливе життя. А кращі роботи ми, звісно, представимо вашій увазі.

 Ірина Сидоренко,
доцентка кафедри культурології,
 Ірина Майданюк,
завідувачка кафедри культурології
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook