Виробнича практика бакалаврів механіко-технологічного факультету

21 березня 2023 року
  Відповідно до освітніх програм підготовки, бакалаври передостанніх курсів спеціальностей «Агроінженерія» та «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» механіко-технологічного факультету повинні пройти прикладне навчання у рамках виробничих практик.

  У зв’язку з дестабілізацією безпекової ситуації в Україні, коли, на жаль, по всій території нашої держави зберігається реальна загроза для життя та здоров’я мирних мешканців, а в більшості регіонів по кілька разів на день оголошується повітряна тривога – існують ризики обмеженого засвоєння знань студентами під час практичного навчання у літній період. Спеціалізовані завдання і практичні проблеми у галузі агропромислового комплексу студент-практикант інженерного профілю повинен вміти вирішувати при безпосередній участі у механізованих технологіях.
  Для підвищення якості засвоєння практичного матеріалу, цьогоріч виробнича практика на факультеті проводиться за гнучким графіком у два етапи. Перший етап передбачає двотижневе опанування студентами практичних навичок у весняному періоді на базі навчальних лабораторій кафедр факультету. На другому етапі, у літній період, знання закріплюються в умовах провідних аграрних підприємств, з якими співпрацює факультет.
  Згідно наказів ректора університету від 24.02.2023 р. № 251 «С» та від 10.03.2023 р. № 357 «С», студенти третього курсу спеціальності «Агроінженерія», наразі займаються технічним обслуговуванням, ремонтом і відновленням стендів паливної апаратури, дослідних двигунів внутрішнього згоряння, вузлів і агрегатів навчальних аграрних машин, діагностикою та налаштуванням систем Сommon Rail, Trimble, Lehner, в лабораторіях кафедр тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П.М. Василенка, охорони праці та біотехнічних систем в тваринництві.

 

  Студенти груп АІ 2002 та АІ 2003 Назар Волошин, Богдан Рудь, Дмитро Засуха, Роман Месевра і Олександр Коваль зазначають, що під час роботи з лабораторними агрегатами кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів засвоїли багато тонкощів і правил ремонту вузлів іноземного і вітчизняного виробництва, що досить суттєво підвищило їхні інженерні здібності. Зокрема, студенти займалися комплектацією двигунів, відновленням роботоздатності коробок передач, компресорів, паливних насосів сільськогосподарської техніки, тракторів, комбайнів, вантажних та легкових автомобілів. За перший тиждень практики, студенти своїми руками розібрали і дефектували двигун Д-242 та головну передачу трансмісії трактора John Deere.

 

  Виробнича практика студентів є невід’ємною складовою частиною навчального процесу перед випускним курсом бакалаврату. Також бажаємо нашим студентам якісного засвоєння практичних знань та вдалого проходження літнього етапу виробничої практики, результати якої складуть основу майбутнього проєкту бакалавра.

Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи
механіко-технологічного факультету
Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з питань практичної підготовки студентів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook