Тримаємо Дипломатичний Фронт

28 лютого 2023 року

28.02.2023 року відбулася on-line зустріч, організована Центром міжнародної безпеки та євроатлантичної інтеграції та Інформаційним центром ЄС УжНУ із керівником представництва при Раді Європи Борисом Івановичем Тарасюком, учасниками якої стали студенти, магістри спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації і регіональні студії», аспіранти і викладачі кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.

     

Відкриваючи зустріч, проф. Ігор Тодоров від організаторів подякував високоповажному гостю за можливість обговорити важливе питання, що сьогодні на порядку денному Ради Європи: створення комплексного механізму із розслідування злочину агресії росії, зокрема механізму реєстру як завданих матеріальних збитків, так і завданої шкоди фізичному здоров’ю українських громадян.

Із 2019 року Борис Тарасюк є постійним представником при Раді Європи. Як зазначив високоповажний гість, він є палким прихильником членства України в НАТО. Рада Європи – це унікальна міжурядова організація, 46 держав-членів якої проявили політичну волю, виключивши росію 16 березня 2022 року зі свого складу. Сьогодні українські дипломати в РЄ працюють над просуванням українських ініціатив щодо відповідальності країни-агресора, заключний документ має бути прийнятий на саміті 16-17 березня у Рейк’явіку. Парламентська асамблея РЄ є лідером серед інших міжнародних об’єднань у відповіді на російську агресію і засудженні терористичного режиму.
Потенціал Ради Європи часто недооцінюють, проте він є унікальним з огляду на прийняті міжнародно-правові документи, зокрема Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, яка є основою для Європейського суду з прав людини. Значною є допомога дорадчого органу Ради Європи Венеціанської комісії з адаптації українського законодавства до європейських демократичних зразків.
У обговоренні брали участь студенти, магістри, викладачі УжНУ і НУБіП України. Студентка 3 курсу Олеся Рябушкіна поставила запитання: «Чи потребує Європейська конвенція про захист прав людини реформування?» і отримала розгорнуту відповідь.

Дякуємо високоповажному п. Б.Тарасюку за цікаву, інформативну зустріч і сподіваємось на продовження діалогу.

 

 

Олена Кропивко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook