Факультет захисту рослин, біотехнологій та екологіїї працює над якісним початком навчального семестру

17 лютого 2023 року
  2 лютого перед початком нового навчального семестру пройшла планова зустріч — збори старост академічних груп. Перед початком навчання завжди є питання, котрі потребують обговорення: графік навчального процесу, порядок дій у випадку повітряних тривог та енергетичних обмежень, дистанційне засвоєння матеріалу, нарахування додаткових балів до стипендіального рейтингу, умови проходження практичного навчання, співпраця з органами студентського самоврядування факультету та університету, умови вступу до магістратури, пропозиції від міжнародних партнерів, участь в конференціях.

  Декан факультету Юлія Коломієць разом із заступниками надала повну інформацію про те, як буде проходити семестр. На зустрічі старости підняли низку важливих питань, що турбували здобувачів освіти, отримавши чіткі відповіді на всі запитання. Юлія Василівна максимально зарядила студентів енергією та мотивацією до нового навчального семестру!

 

  6 лютого студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології впевнено й натхненно приступили до навчального процесу. Семестр розпочався з викладання лекційного матеріалу, пізніше планується повернення до очного навчання та виконання практичних занять в лабораторіях. Для якісної роботи старости ведуть контроль проведення пар, дізнаються причини відсутності студентів, слідкують за увімкненими камерами на заняттях. У студентів 2-го курсу спеціальності 202 «Захист та карантин рослин» пройшла перша пара з навчальної дисципліни «Основи біотехнологій в захисті рослин», де присутність студентів становила 95%. Попри часті відключення електроенергії студенти знаходять вихід із ситуації та приєднуються на пари. Разом з тим, студенти-біотехнологи навіть під час дистанційного формату навчання зуміли виконати лабораторне дослідження з дисципліни «Аналітична хімія». Викладач Руслан Лаврик демонстрував через екран смартфона живу трансляцію з лабораторії, де саме проводився дослід. Дистанційне навчання має свої плюси, проте студенти з нетерпінням чекають на початок очного навчання. Вони розуміють, що для освоєння матеріалу потрібно отримувати й практичні навички, вести пряму комунікацію з викладачем. Українські здобувачі освіти прагнуть стати професіоналами своєї справи!

 

  7 лютого пройшло заслуховування тем та методики дисертаційного дослідження аспірантів 1 року навчання спеціальностей 101 «Екологія», 202 «Захист і карантин рослин», 091 «Біологія». На заслуховуванні були присутні декан факультету Юлія Коломієць, гаранти Микола Доля, Алла Клепко, Світлана Прилуцька, Лілія Калачнюк, вчені факультету Мирослав Піковський, Оксана Сикало, Валерія Бондарь, Олена Наумовська, Оксана Кляченко, аспіранти 1 року навчання та їх наукові керівники. Заслуховування розпочалося зі вступного слова наукового керівника щодо обраної теми наукової роботи, а потім аспіранти один за одним виступили з підготовленими презентаціями. Комісія за підсумками роботи одноголосно прийняла рішення погодитися з поданим формулюванням теми дисертації та методики дисертаційного дослідження аспірантів 1 року навчання.

  

  У весняному семестрі 2022-2023 н.р. графіком передбачено проведення відкритих лекцій для студентів бакалаврату та магістратури усіх спеціальностей та освітніх програм. 14 лютого з презентації доцента кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, кандидата сільськогосподарських наук Людмили Кави розпочалась низка відкритих лекцій на факультеті. Лекція була призначена для студентів першого року навчання спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» освітнього ступеня «Магістр», тема лекції: «Управління чисельністю комах-фітофагів у посівах кукурудзи. Під час лекції були розглянуті питання визначення видового складу фітофагів кукурудзи та визначення домінантних видів, організації моніторингу посівів кукурудзи на появу шкідників та визначення строків проведення і стратегії вибору захисних заходів (хімічних, біологічних). На відкритій лекції були присутні: в.о. завідувача кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин професор Микола Доля, відповідальна від факультету захисту рослин, біотехнологій та екології доцент Оксана Сикало та викладачі кафедри. Після проведення лекції пройшло обговорення, де провідні науково-педагогічні працівники кафедри підкреслили, що лекція прочитана на високому науковому й методичному рівні з використанням сучасних елементів подачі інформації. 

  
   Всі кафедри факультету добре попрацювали та повністю готові до проведення навчальних занять зі студентами в очному форматі. Зокрема, ретельно перевірено готовність лекційних аудиторій, навчально-наукових лабораторій, лабораторного обладнання, комп’ютерної й мультимедійної техніки. Підготовлене навчально-методичне забезпечення кафедр, мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, методичні розробки для проведення лабораторних занять, хімічні реактиви тощо. В лабораторіях встановлене мультимедійне обладнання, що дає можливість підключення як до дротової, так і бездротової мережі Internet. Співробітниками кафедр відпрацьовано алгоритм дій у разі сигналу «Повітряна тривога», опрацьовано інструкцію з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні, дотримання санітарно-епідеміологічних норм під час проведення занять в навчальних приміщеннях кафедр.
 

  Колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології старанно працює, сумлінно навчає та всіма можливими силами наближає мир і перемогу! Все буде Україна!

 

Наталія Батрак

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook