Аспірантка агробіологічного факультету Анастасія Гончар реалізує можливості академічної мобільності

7 лютого 2023 року
  В умовах глобалізації освітньо-науковий процес впродовж життя зумовлює розвиток економічного й духовного потенціалу кожної держави. На сьогодні вкрай важливо формувати міжнародну мобільність особистості як невід’ємного складника освіти у нових соціально-економічних умовах та, в той же час, брати активну участь у розвитку нових принципів й стандартів сучасної європейської держави.

  Так, на початку 2023 року здобувач ступеня доктора філософії, аспірантка агробіологічного факультету 4-го року навчання за ОНП «Агрономія» Анастасія ГОНЧАР взяла очну участь у щорічному міжнародному форумі «Global Energy Forum», організованому Atlantic Council, який відбувся 14-15 січня 2023 р. в Абу-Дабі (ОАЕ) https://www.atlanticcouncil.org/event/2023-global-energy-forum-register/.

  

  Цьогорічний глобальний форум мав особливе значення, оскільки центральне місце займали питання та обговорення кліматичної та енергетичної стратегії, управління пріоритетами енергетичної безпеки та ініціатив з декарбонізації, включно з посиленням впливу війни в Україні на процес енергетичного переходу, зокрема за участю сторін Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату (United Nation's Climate Change Conference of the Parties (COP28), компанії ДТЕК (Україна), Міністерства енергетики та інфраструктури ОАЕ, Національною нафтовою компанією Абу-Дабі (ADNOC) та різними інвестиційними компаніями світу.

 

  А під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія, 16-19 січня 2023 р.), який пройшов під знаком України, Анастасія ГОНЧАР спілкувалась з учасниками багатофункціональної платформи в «Українському домі», який щорічно організує та представляє Фонд Віктора ПІНЧУКА. Війна в Україні та її глобальні наслідки були в центрі уваги форуму.

  Участь молодих українців у даному форумі надзвичайно важлива, адже основна місія ‒ це нагадати світовій спільноті, що саме потрібно Україні для переможного результату в війні, яка триває вже майже 12 місяців. Нагадати про величезний внесок нашої країни у глобальну продовольчу безпеку (оскільки наше вітчизняне сільське господарство відіграє потужну роль у даному питанні, а багато компаній зацікавлені не лише в експорті, а й у розвитку переробної промисловості). Нагадати про постійні атаки на енергетичну інфраструктуру та мирне населення, а також про те, яка підтримка необхідна. Привернути увагу до героїв-захисників, волонтерства та представників України в гуманітарному світі.

  Дискусійні програми, виставки форуму об’єднали широке коло лідерів, політиків, професіоналів, науковців, громадських діячів, інвесторів з різних країн https://pinchukfund.org/ua/news/26990/. Міжнародна підтримка відбудови України, розширення торговельно-економічної співпраці, посилення євроінтеграційних процесів, реалізація нових проєктів є важливими для України. 

 Оксана Тонха,
науковий керівник,
декан агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook