Світовий бренд «Alltech» представив майбутнім фахівцям птахівничої галузі інноваційні розробки

11 грудня 2014 року

     Кафедра птахівництва та дрібного тваринництва тривалий час співпрацює із компанією «Alltech» — відомим у всьому світі виробником кормових засобів для сільськогосподарських тварин. Тож спільна робота і проведені дослідження дали поштовх для проведення семінару «Інноваційні розробки компанії «Alltech» для птахівництва та тваринництва» за участю студентів факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва.


     Розпочав семінар генеральний директор ДП «Оллтек-Україна» Максим Томан з ознайомлення студентів з діяльністю компанії. Заснована доктором Пірсом Лайонсом у 1980 році, вона має своє представництво у 128-ми країнах і вже 12 років успішно працює на ринку України. Науковці дослідницького центру компанії та понад три тисячі співробітників завжди прагнуть задовольняти потреби та дивувати клієнтів інноваціями.
     Тож регіональний директор компанії «Alltech» у країнах Східної Європи Csaba Kenes представив студентам наукову доповідь «The ALGAE opportunity» («Водорості — перспективи і можливості»). Ні для кого не є секретом, що кількість населення планети зростає і гостро постає питання продовольчої безпеки. Це, звісно, вимагає нових підходів до організації сільськогосподарського виробництва. «Alltech» пропонує використовувати продукти переробки водоростей у годівлі тварин і харчуванні людини. Нині вже є успішний досвід вирощування водоростей та виготовлення з них біологічно-активних препаратів.

    Інноваційними розробками компанії є виготовлення препаратів, які містять значну кількість Омега-3 жирних кислот (DHA), що мають суттєве значення для підтримання і збереження здоров’я людини. Розроблена технологія виробництва водоростей дозволяє проводити повний контроль процесу, забезпечує відстежуваність, послідовність та точний контроль їх забруднення. Використання препаратів з водоростей зі значним вмістом Омега-3 жирних кислот (DHA), створює можливість для отримання здорових і високопродуктивних тварин, сприяє збільшенню прибутку фермерів, а також покращенню здоров'я людини через DHA-збагачені функціональні продукти харчування.

     Учасникам семінару були представлені результати наукових досліджень з використання препаратів з водоростей для годівлі птиці. Це уможливило підвищення якісних показників продукції — харчових яєць і м’яса. На переконання доповідача, суттєве покращення харчування людини може бути досягнуто за рахунок функціональних продуктів – через яйця, м'ясо, молоко та інші продукти, збагачені Омега-3 жирними кислотами.

     Представлені матеріали викликали надзвичайний інтерес в аудиторії. На всі поставлені запитання надали вичерпні відповіді Csaba Kenes і спеціаліст компанії Анна Чернікова. Також було запропоновано взяти участь у подібних дослідженнях і нашим студентам.

     А щоби така пропозиція не залишалася голослівною, координатор відділу маркетингу ДП «Оллтек-Україна» Кирило Верещак презентував студентам програму «Молодий вчений «Alltech». Цей конкурс вже дев'ятий рік поспіль об’єднує талановитих і допитливих студентів, надає їм можливість змагатися на найвищому міжнародному рівні і нагороджує за наукові відкриття. У минулому році понад 8500 учасників з Азії, Європи, Латинської та Північної Америки представили свої дослідження перед групою міжнародних експертів та змагалися за головний приз — $5 000 для студентів та $10 000 — для випускників.

       

     Присутніх зацікавили умови конкурсу. Вони взяли участь в анкетуванні, а найактивніші зареєструвались, щоб спробувати себе в конкурсі. Наприкінці семінару його організатори провели розіграш призів. Їх отримали 12 студентів.

Н.П. Пономаренко,
завідувач кафедри птахівництва та дрібного тваринництва

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook