Профорієнтація кафедри статистики та економічного аналізу як вагома умова успішної вступної кампанії у 2023 році

30 січня 2023 року
    Профорієнтаційна робота є важливою складовою діяльності університету у питаннях формування контингенту студентів закладу вищої освіти. Проблема професійного самовизначення гостро постає перед старшокласниками в процесі формування орієнтирів на майбутнє. Вибір професії сьогодні все міцніше пов’язується з таким поняттям, як «профорієнтація». Саме профорієнтація має ставити знак рівності між життєвими прагненнями молоді й суспільними потребами в трудових ресурсах на ринку праці. З метою надання фахової допомоги у власному професійному виборі випускникам шкіл, кафедра статистики та економічного аналізу провела профорієнтаційні зустрічі з майбутніми абітурієнтами.

     24 січня 2023 року відбулася зустріч з учнями 10-11 класів Рівненського ліцея № 1 завідувача кафедри статистики та економічного аналізу проф. Лазаришиної І.Д. у рамках профорієнтаційної роботи кафедри за сприяння директора ліцею Грекул Людмили Володимирівни. Було надано інформацію щодо можливостей навчання в НУБіП України. Інна Дмитрівна окреслила переваги освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу»: високоякісна підготовка з фінансового й управлінського обліку, бізнес-аналізу, оподаткування з посиленою підготовкою з ряду правових дисциплін: корпоративного, фінансового, трудового, податкового права. Вона проінформувала випускників про можливість отримання подвійних дипломів – НУБіП України та європейських університетів та запросила випускників на навчання.

    Того ж дня відбувся черговий профорієнтаційний захід кафедри – зустріч з випускниками Рівненського ліцею № 14. За погодженням з директором ліцею Демчуком Юрієм Михайловичем, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу професором Лазаришина Інна Дмитрівна проінформувала випускників ліцею щодо умов навчання у НУБіП України, якості освіти, можливостей навчання в онлайн і офлайн форматі, налагодженої виховної роботи на економічному факультеті і на випусковій кафедрі.

     Також Інна Дмитрівна охарактеризувала можливості працевлаштування за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» у м. Київ та в Україні у цілому і запросила учнів Рівненського ліцею № 14 на навчання у НУБіП України. Окрема подяка –директору ліцею Демчуку Ю.М. за сприяння у проведенні заходу.

 

Леся Воляк,
заступник декана економічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook