Про онлайн вивчення курсів в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф: позитивні враження та слова подяки від студентів економічного факультету

29 грудня 2022 року
     У 2022 р. студенти НУБіП України взяли участь у реалізації проекту «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності під час кризи», який був підтриманий фондом Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Університетом прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф. Студенти мали можливість обрати декілька дисциплін для онлайн вивчення на платформі німецького університету, опрацювати необхідні навчальні матеріали та здати іспити. Про цікавий та вагомий досвід такої роботи розповіли студенти економічного факультету.
      Борис Ігнатов, студент 2 курсу (ст) спеціальності «Економіка», опрацював наступні курси: German after English; General English B2 (Advanced English); Data Collection. Слід відміти, що кожен курс мав свої особливості: German after English – курс самостійного проходження на інтерактивній платформі; General English B2 (Advanced English) включав теми щодо обговорення та опису графічного аналітичного матеріалу, роботу над презентаціями, резюме, електронними листами і т.д. Важливими складовими даного курсу були практика та командна робота, а також дискусії з викладачем. Під час вивчення Data Collection, було розглянуто різновиди даних, чому їх збирають, як зберігають, регулювання поширенням даних, етичні проблеми у дослідженнях і т.п.
      Чи порадив би я такі курси своїм друзям? Так, однозначно варто спробувати. Це хороше «підтягування» мови, особливо для тих, хто ніколи не був в іноземному середовищі. Я ціную даний отриманий досвід, оскільки він зміцнив впевненість в собі, що звичайно допоможе в отриманні достойної роботи.
      Особливо хочу подякувати за роботу пані Сюзанн Кронер (Susanne Kroner), що вела курс Advanced English. З таким натхненням і позитивом хочеться працювати. Добре запам’яталися активні дискусії на курсі (напр. власні критерії/пріоритету покупки товарів), де завжди давали змогу висловитись найменш сміливим.
     Анна Салтикова, студентка 3 курсу спеціальності «Облік і оподаткування», успішно завершила навчання з наступних предметів: Project Management; Data Collection; Machinery cost.
      Слід відміти, що на усіх курсах ми працювали як самостійно, так і в групах. Командна робота – це дуже цікавий досвід, адже присутні студенти були з різних університетів та спеціальностей зі своїми професійними знаннями, що давало можливість повчитися один у одного.
      Особливо мені сподобався курс Machinery Cost, де було розглянуто підходи до оцінки основних засобів, вартість механізації та проаналізовано різні варіанти щодо доцільності купівлі техніки чи використання оренди, враховуючи фінансові можливості та бюджет сільськогосподарського підприємства. На Machinery Сost ми використовували цікаві ресурси німецькою мовою, такі як калькулятор, який допомагав розрахувати вартість використаної техніки, її амортизаційні відрахування та інше.
    Онлайн навчання в Університеті прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф було корисним, актуальним та проходило у зручному форматі. Запам’яталися цікаві викладачі та професійні курси, теми яких тісно пов’язані та розраховані на практичне застосування.
       Я вдячна організаторам, за можливість у такий нелегкий час навчатися онлайн за кордоном.
      Анна Бобрик, студентка 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» опрацювала «Business management»; «Academic Research&Writing» та «German as a second language», які значно підвищили професійні знання та мовні вміння. Я вивчаю німецьку протягом 4 років і коли побачила предмет «German as a second language» серед інших, одразу зрозуміла – це для мене. Бо вчити німецьку з носієм мови набагато цікавіше та складніше. Але, все ж таки, результат того вартує!
 
     На перший погляд, викликом навчання за обраними курсами в рамках проекту стала робота в групі, де ти нікого не знаєш. Завдання треба зробити швидко і правильно, та ще й встигнути познайомитися з іншими учасниками та створити команду для спільної роботи. Моя англійська та німецькі мови після цього семестру точно вийдуть на новий рівень!
      Але яке задоволення, коли ти починаєш щось робити в новому колективі з новими знаннями і бачиш свій прогрес. Такий досвід виводить нас із зони комфорту і ми можемо досягати успіху! Якщо в майбутньому будуть ще такі програми, я рекомендую нашим студентам не боятися, а спробувати, і якщо ви наполегливі у вас обов'язково все вийде!
     Юлія Вершута, студентка 4 курсу спеціальності «Облік і оподаткування», вивчала «Project management», «Data Collection» та «Machinery Cost». Кожен з обраних мною курсів був по-своєму цікавим та пізнавальним. Основними темами курсів були методи та організація зборів даних, виробничі калькуляції та проектний менеджмент (організація процесу, команди та проекту в цілому).
      Особливо цікавими були роботи в групах, чудова можливість не лише навчитися працювати в командах, але і отримати низку нових знань та практичних навичок. Нові знайомства, досвід, вміння працювати в командах – невід`ємні складові професійного становлення. Даний досвід був однозначно корисний. Хочу подякувати організаторам за чудову можливість отримати новий досвід, знання, вміння, підтримку на початкових етапах вступу та постійну підтримку та зв`язок впродовж семестру. Бажаю в подальшому багато цікавих проектів, зацікавлених в них студентів та успіхів у подальших проектах та заходах.
     Ніна Конончук, студентка 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» вивчала дисципліни «Project Management» і «Business Management». Обрала ці дисципліни тому що хотіла отримати знання з управління проектами. Основні теми курсів – це пояснення того, навіщо нам взагалі потрібно управління проектами, як ефективно працювати в команді над проектами, які основні етапи створення успішного проекту та чому потрібно дотримуватися термінів підготовки проекту.
 
       Мені сподобалося працювати в групах над різними цікавими завданнями, знайомитися з новими людьми з схожими інтересами, комунікувати з колегами з приводу вирішень завдань. Це дало можливість краще опрацювати дисципліни і познайомитися з людьми, які мають такі ж інтереси як і в мене. Безумовно, це був дуже корисний досвід який мені знадобиться в майбутньому, при працевлаштуванні на роботу, це дасть можливість проявити себе як спеціаліста, а також для успішного будування кар’єри.
       Я хочу подякувати всім організаторам і всім причетним до цього курсу, ННЦ міжнародної діяльності НУБіП України, всім хто працював над ним, тому що це була унікальна можливість під час війни в нашій країні отримати такі якісні знання та такий чудовий досвід. Це надасть нам всім більше можливостей при працевлаштуванні та при відбудові нашої країни. А ще цей крутий досвід допоміг мені в такі тяжкі часи не падати духом, а зібратися і вдосконалювати себе як майбутнього фахівця, дізнатися багато нової інформації. Я сподіваюсь що цей курс будуть проводити і надалі, тому що це цінні знання для кожного студента, хто хотів би поглибити свої знання і дізнатися багато нового і корисного для своєї майбутньої професії.
 
Тетяна Куць,
заступник декана економічного факультету з міжнародної діяльності
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook