Засідання студентського наукового гуртка «Філософські проблеми міжособистісної та міжгрупової комунікації» на тему: «Григорій Сковорода – видатний український філософ: вшанування 300-літнього ювілею від дня народження»

4 грудня 2022 року

        В українській історії є чимало видатних постатей, мудрість яких вартує почерпнути. Одним з таких геніїв є український філософ - Григорій Савович Сковорода, невтомний мандрівник, письменник, просвітитель-гуманіст, музикант. Його ім’я відоме на весь світ, його твори читають і перечитують, ним захоплюються й наслідують ось уже кілька століть.
  Цього року дата 300-літнього ювілею видатного українця святкується на державному рівні та увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО, а 2022 рік офіційно проголошений роком Григорія Сковороди. Пам’ять про Г. Сковороду- це акт нашого культурного спротиву. Його філософські роздуми та просвітницька мудрість протягом століть залишаються цікавими та актуальними.

   3 грудня 2022 р. відбулося засідання гуртка «Філософські проблеми міжособистісної та міжгрупової комунікації» на тему «Григорій Сковорода – видатний український філософ» зі студентами гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Психологія» та студентами факультету інформаційних технологій спеціальностей «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка». Обговорювалися актуальні питання з української філософії: «Філософські погляди М.Грушевського щодо української ідентичності» (доп. Валентина Гречанюк); «Філософія української діаспори» (доп. Анна Запорожець); «Кордоцентризм у філософії Г. Сковороди та «філософія серця» П. Юркевича: порівняльний аналіз» (доп. Мирослава Стецик); «Роль філософської спадщини Г. Сковороди» (доп. Валерія Яковлєва), «Філософія серця» П. Юркевича» (доп. Ілона Терлецька); «Г. Сковороди – родоначальник української філософії» (доп. Ганна Задорожнюк).

  Студентські доповіді, презентація викликали неабиякий інтерес у присутніх і цілу низку дискусійних запитань. На подібних засіданнях студентських наукових гуртків передаються студентам навички наукового дослідження, виховуються якості дослідників.

 

Світлана Гейко,
керівник наукового гуртка

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook