Виховна година «Бережи здоров’я» до дня боротьби ВІЛ/СНІД для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

10 грудня 2022 року

     Починаю з 1 грудня 1988 року, у світі відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Сьогодні проблема ВІЛ/СНІД особливо гостро стоїть в нашому суспільстві. Масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою для всього світу.

      У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, викладачі і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, хочуть звернути увагу на цю проблему. Тому що дійсно, таких людей в нашому суспільстві багато і вони не мають прямої загрози для здорової людини.

     Способів передачі вірусу імунну-дефіциту на справді дуже мало і навіть при них, немає 100% вірогідності захворіти. ВІЛ передається: через кров, статевим шляхом та від матері до дитини. І ВІЛ не передається: через поцілунки, обійми, спільний посуд та кашлі або чханні.

    Для більш масового звернення до цієї проблеми, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК буде проведено захід, для освідомлення студентів, а саме лекція в гуртожитку №9.  Доповідь на тему: «Те, що повинен знати кожен про ВІЛ/СНІД», підготувала голова студентської ради гуртожитку №9 Наталія Семенюк.

  Захід супроводжували відео презентації та відеоролики, в яких детально розглядалася історія вивчення і поширення даного захворювання, проводилося ознайомлення із історіями життя відомих та талановитих людей, які захворіли та померли від СНІДу. Велика увага була приділена інформації про епідеміологічний стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні.

       Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Проект «Червона стрічка» символ співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.

      Після почутого, неможливо не вибрати життя. Кожен з нас до кінця усвідомив усю небезпеку, яку несе хвороба, і робитиме усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо хвороба може увійти в кожен дім, кожну сім’ю.

 

Будьте здоровими та обережними!

 

Тетяна Розбицька, PhD

заступниця декана з виховної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook