Факультет аграрного менеджменту: випускаємо магістрів та віримо у Перемогу

1 грудня 2022 року

   В останній день осені воєнного 2022 року відбулося вручення дипломів магістрів на факультеті аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Доброзичлива, дружня та, практично, родинна атмосфера панувала в аудиторії, де радість від зустрічі, завершення навчання та отримання документу про присудження освітнього ступеню «Магістр» поєднувалась з тривогою за тих випускників, які не змогли бути присутніми, оскільки мужньо боронять незалежність та волю нашої Батьківщини на Сході та Півдні. Руйнівні та підступні дії агресора не здатні зупинити поступ та зламати незламну волю українців до свободи та звершень, прагнення до отримання освіти. Саме така ідея і стала головним лейтмотивом урочистей з приводу вручення дипломів магістрам факультету аграрного менеджменту.
   Цього року на врученні дипломів на факультеті аграрного менеджменту був присутній ректор НУБіП України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко. У своїй промові Станіслав Ніколаєнко передусім наголосив на важливості управлінського фаху у нових реаліях. Адже у післявоєнний період, коли відбудова нашої країн стане пріоритетним завданням, саме на менеджерів ляже завдання організації процесів виробництва у всіх галузях та на всіх рівнях. Ректор закликав присутніх згадати окремі постулати вчення великого філософа Жана-Жака Руссо, який акцентував увагу на ключовій ролі сільського господарства для економіки, для добробуту будь-якої країни. На факультеті аграрного менеджменту уже тривалий час здійснюється підготовка саме управлінців аграрного спрямування, що є надзвичайно важливим в умовах сьогодення. Станіслав Ніколаєнко нагадав присутнім, що поряд з іншими відомим випускниками, випускником НУБіП України, наприклад, був Голова Верховної Ради України двох скликань Іван Плющ – талановитий організатор та економіст. Звичайно, у непростий період нам всім доводиться жити, важко прийняти той факт, що у ХХІ столітті ми маємо проблеми зі світлом та зв’язком через нещадну руйнацію енергосистеми країни, але відомий винахідник та створювач першої у світі лампи накалювання Томас Едісон говорив про те, що не варто боятися невдачі, а потрібно пробувати знову і знову, поки не вдасться досягти успіху.


   Координуючи захід, декан факультету аграрного менеджменту кандидат економічних наук, доцент Анатолій Остапчук, закликав всіх присутніх вшанувати пам'ять загиблого героя, випускника та впродовж певного періоду часу заступника декана факультету Сергія Романчука.
   Звертаючись до присутніх, Анатолій Остапчук зазначив, що незважаючи на війну, нищення інфраструктури та постійну небезпеку повітряних атак з боку агресора, сьогодні на факультеті агарного менеджменту отримують дипломи 130 магістрів, серед яких є і лікарі, і військові, в руках яких зараз доля України. Декан оголосив список випускників факультету аграрного менеджменту, які зараз служать у лавах ЗСУ і не можуть бути присутніми на заході. Також декан зазначив, що цього року на факультеті отримують дипломи 9 магістрів з КНР, які навчались на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» та подякував співробітникам кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту за їх супровід протягом навчання. Загалом, робота колективу факультету аграрного менеджменту є визнаною на найвищому рівні: свідченням цьому є той факт, що у 2021 році факультет посів десяту позицію у рейтингах Forbes як один з найкращих в Україні з підготовки управлінців.


   Засновник кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Лідія Шинкарук звернулась з привітанням до всіх присутніх, однак, з особливим теплом – до випускників своєї кафедри, фахівців з розробки інвестиційних проектів. Вона порівняла інвестиції з кровоносними судинами економіки, які забезпечують її життєдіяльність. Також з тремтінням у голосі Лідія Шинкарук розповіла, як хвилюється за долю випускника кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дениса Соломахи, який на даний момент перебуває на фронті. На завершення Лідія Шинкарук розповіла повчальну притчу, основною ідеєю якої є те, що пересічна людина не здатна врятувати весь світ, але повинна зробити добро та надати допомогу у межах своїх можливостей.

 

   Завідувач кафедри менеджменту ім. Й.С. Завадського професор Тетяна Балановська зазначила, що надзвичайно пишається нашими випускниками, їх досягненнями та завжди чекає на нові зустрічі з ними. На її думку, потрібно активно реалізовувати принцип навчання протягом життя, тому зупинятися не можна, а треба постійно самовдосконалюватися.


   Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук, професор Віталій Луцяк закликав випускників ніколи не зупинятися перед обличчям тимчасових невдач, а робити все нові і нові спроби на шляху до успіху.


   Виконувач обов’язків завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі доктор економічних наук, професор Олександр Луцій зазначив, що має суперечливі почуття – з одного боку, відчуває радість від факту отримання заслужених дипломів випускниками, з іншого – сумує, що певним чином доводиться тепер розставатися з ними. У цьому зв’язку, він закликав всіх продовжувати навчання, вступаючи на інші спеціальності та освітні програми.


   Керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту, кандидат економічних наук, доцент Олена Ковтун у своєму виступі поділилася спогадами про те, як в умовах російської агресії вдалося виконати прохання студентів проекту «Агрокебети» та організувати для них практику безпосередньо на виробництві, в полях, незважаючи на всі загрози та постійну небезпеку.


   Від імені випускників факультету аграрного менеджменту виступили Анатолій Гринзовський, Петро Дрозд та Антон Каракай. Потрібно зазначити, що Анатолій Гринзовський та Петро Дрозд і самі мають значний управлінський досвід та не перший рік займають керівні посади у сферах медицини та освіти. Водночас, вони висловили глибоке переконання, що диплом управлінця потрібний кожному керівнику.


   Традиційно декан факультету аграрного менеджменту вручив грамоти та подяки студентам-випускникам, які були активними під час навчання та сприяли досягненням факультету за різними напрямками.


   Наприкінці були зачитані накази щодо відрахування студентів аграрного менеджменту з числа тих, хто навчається, у зв’язку з присудженням їм освітнього ступеню «Магістр» та отриманням диплому. Випускники отримували дипломи з рук ректора, декана та завідувачів випускових кафедр.

 

Бажаємо успіхів нашим магістрам-випускникам! Нехай щасливою буде їхня доля під мирним небом нашої Батьківщини!
З вірою у Перемогу!
Слава Україні!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook