Відбулася зустріч кандидата на посаду директора ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» Дмитра Костюка з виборцями

8 листопада 2022 року

   08 листопада 2022 року у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» відбулася зустріч претендента на посаду директора коледжу Дмитра Костюка з трудовим колективом та представниками, з числа студентів, які братимуть участь у виборах директора, на якій було представлено та обговорено проєкт стратегічного плану розвитку закладу освіти на 2022-2027 роки.

   Дмитро Костюк акцентував увагу на основній меті розвитку ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» на 2022-2027 роки, яка буде спрямована на оновлення та осучаснення закладу освіти, покращення якості освітніх послуг та розширення спеціальностей, зміцнення матеріально-технічної бази, забезпечення діяльності закладу фахової передвищої освіти як структурного підрозділу НУБіП України, дотримання всіх традицій Університету та виховання молоді в дусі патріотизму та поваги до рідної землі.



   У своїй програмі доповідач визначив основні пріоритети – стратегічні напрямки його діяльності протягом наступних п’яти років, які безпосередньо охоплюють ключові напрями розвитку коледжу як структурного підрозділу базового університету:
1. Створення безпечного освітнього середовища в умовах сьогодення.
2. Надання якісної та доступної повної загальної середньої та фахової передвищої освіти.
3. Розвиток наукової та інноваційної діяльності.
4. Організація виховної роботи.
5. Розвиток студентського самоврядування.
6. Активна профорієнтаційна діяльність.
7. Оновлення матеріально-технічної бази.
8. Налагодження міжнародної співпраці.
9. Активізація співпраці з роботодавцями.

   Дмитро Андрійович чітко окреслив стратегічні цілі та завдання, зауважив, що пріоритетним у його діяльності залишатиметься продовження реалізації сформованого курсу щодо інноваційного розвитку закладу освіти, розвиток науково-пошукової діяльності, виховання у здобувачів освіти патріотизму, соціальної активності, громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, інтенсивне використання інформаційних технологій в закладі, що забезпечить здобувачам освіти високий професійний рівень під час працевлаштування, планування та реалізація рекламних та PR-кампаній Коледжу, удосконалення інформаційно-комунікативного та ресурсного забезпечення освітнього процесу, постійна співпраця з НУБіП України та розвиток партнерських міжнародних відносин.

   На період реалізації Стратегії розвитку перед колективом Коледжу ставляться нові завдання щодо збільшення загального обсягу зароблених коштів спеціального фонду, підвищення ефективності використання фінансових і матеріально-технічних ресурсів, що залучаються для забезпечення розвитку освітньої діяльності закладу освіти та здійснення заходів, спрямованих на енергозбереження приміщень, мінімізацію витрат енергії.

   Доповідач акцентував увагу на тому, що для реалізації визначеної стратегії необхідні: подальша ефективна організація освітнього процесу, залучення роботодавців та інших заінтересованих сторін до участі в підготовці, узгодженні та реалізації освітньо-професійних програм підготовки фахівців, відповідне кадрове забезпечення, відкриття нових спеціальностей, ефективна реалізація ступеневої системи освіти, потужна матеріально-технічна база, гідне фінансування.
   Наголосив, що реалізація учасниками освітнього процесу завдань, визначених Стратегією розвитку Коледжу на 2022-2027 роки, сприятиме покращенню позитивного іміджу закладу освіти не лише в нашому регіоні, але й поза його межами.
Відмітив, що колектив закладу докладає максимальних зусиль для організації освітнього процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання у період воєнного стану та забезпечення якості освіти.
   Після виступу Дмитра Андрійовича Костюка члени трудового колективу мали можливість задати кандидату запитання щодо перспектив розвитку міжкафедральної навчальної лабораторії, відкриття нових спеціальностей, створення нових лабораторій, поточного ремонту в гуртожитку, покращення спортивної бази та облаштування кімнати студентської ради тощо.
   В обговоренні проєкту стратегії розвитку взяли участь працівники та студенти коледжу:
   - Вікторія Сова, заступник директора з навчальної роботи;
   - Лариса Гурська, викладач економічних дисциплін;
   - Емілія Дібрівна, голова циклової комісії;
   - Тетяна Кириленко, вихователь гуртожитку;
   - Ангеліна Міколенко, голова студентської ради;
   - Олександр Тимченко, провідний фахівець з питань цивільного захисту;
   - Лілія Чайка, голова первинної профспілкової організації, викладач фінансових дисциплін.

   

   

   Виступаючі акцентували увагу на організації та удосконаленні забезпечення якості освітнього процесу; активізації співпраці з факультетами та кафедрами НУБіП України, роботодавцями та міжнародними партнерами; продовженні пошуку нових форм профорієнтаційної роботи; оновленні матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу; покращенні практичного навчання для підвищення якості підготовки майбутніх фахових молодших бакалаврів; організації науково-дослідної роботи як важливої складової професійної підготовки здобувачів освіти; відновленні матеріальної бази після руйнації, завданої російськими агресорами; забезпеченні належних безпечних умов для учасників освітнього процесу на період воєнного стану; підтримці органів студентського самоврядування; допомозі співробітникам та працівникам коледжу шляхом взаємодії з профспілковою організацією тощо.

   Думки виступаючих збігалися щодо актуальності і важливості стратегічних завдань розвитку коледжу, представлених Дмитром Костюком, були однозначними в оцінці його діяльності за період керівництва закладом.

   Представники колективу висловили впевненість у високому професіоналізмі керівника, умінні приймати важливі управлінські рішення та організовувати діяльність педагогічного колективу.
   На зборах в онлайн-режимі був присутній Олександр Санченко, кандидат технічних наук, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання. Олександр Володимирович акцентував увагу на відбудові коледжу, активізації профорієнтаційної роботи, необхідності збільшення загального обсягу зароблених коштів спеціального фонду, відмітив організаторські та комунікативні здібності кандидата, зауважив, що у Програмі розвитку окреслено стратегічні плани та завдання коледжу на найближчу перспективу, запевнив, що колектив обрав правильний курс на реалізацію поставлених завдань і зможе їх успішно вирішити з таким керівником, як Дмитро Андрійович Костюк. Олександр Санченко спонукав колектив зробити правильний вибір, обираючи директора 10 листопада та побажав успіхів усім працівникам і їх очільнику в найближчі дні та впродовж подальшої діяльності.
   На завершення Дмитро Костюк подякував за плідну роботу колегам та студентам, зазначивши, що постійно відчуває підтримку колективу Ірпінського фахового коледжу.

   

   Дмитро Костюк наголосив, що з його проєктом стратегічного плfну розвитку ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» на 2022-2027 роки можна ознайомитися на офіційному сайті коледжу.
   Координацію розгляду стратегії розвитку спільно з наглядовою радою Університету здійснює начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко.


Вікторія Сова,
заступник директора з навчальної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook