Агробіологи використовують час з користю. Лекція з вирощування нішевих культур

30 жовтня 2022 року
   Золота осінь вкрила вже листвою всю землю, всі поля. Ранковий іній зрідка починає приколисувати все до зимового сну. Агрономи вже відсіяли озимі культури, оцінили сходи. А тепер з’явився час планувати, що робити далі.
   Війна внесла багато змін в аграрну сферу і загалом в економіку України. Ми всі вже оперативно підлаштовуємося під режим роботи з повітряними тривогами, проблемами з електропостачаннями. Українців не зупинити, а аграріїв тим більше.
   Ринок сільськогосподарської продукції за останній рік значно змінився: змінилися попит і пропозиції. Як підлаштуватися під такі зміни? Як варіант -зайняти нові ніші на ринку сільськогосподарської продукції.
   Нішеві культури були і залишаються важливою складовою аграрного виробництва. Тому в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за підтримки Оксани Тонхи, декана агробіологічного факультету, всі бажаючі студенти, аспіранти викладачі факультету були долучені до вебінару Олексія Сергієнка, відомого на аграрному ринку професійного експерта з 30-річним виробничим і науковим стажем, який очолював з 90-х років галузь рослинництва великих агрохолдингів України (Сади України, Райз - Агро, МХП), а нині є власником компанії під назвою Art FieldS.
   За численними проханнями аграріїв України, представники компанії вирішили провести повторно 29 жовтня вебінар по вирощуванню нішевих культур – квасолі, сочевиці, льону олійного, гірчиці білої і сафлору.
   Олексій Сергієнко під час вебінару розповідав:
• Як підібрати сорти нішевих культур, щоб їх можна було вигідно реалізувати;
• Як підібрати кращі попередники;
• Як вибудувати систему мінерального живлення і захисту посівів від шкідливих організмів;
• Про підготовку ґрунту, норму висіву та ін..
   Вебінар був розрахований не тільки на аграріїв без досвіду вирощування нішевих культур, а й на широку аудиторію виробників, які хочуть бути стабільними і прибутковими. Тому для студентів агробіологічного факультету це був чудовий шанс дізнатися щось нове, а в когось, можливо, з’явилися нові ідеї для стартапу.
   Варто звернути увагу, що під час вебінару студенти цікавились і приймали активну участь, що можна побачити з питань в чаті.
 
   Олексій Сергієнко крім економічної складової значну частину уваги приділив особливостям технології вирощування нішевих культур.
 

Все буде Україна!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook