Домашнє дозвілля студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у затишному гуртожитку №9

14 жовтня 2022 року
 Немає на світі нікого, щасливішого від студента – це особливий стан душі,
це вічна весна, сонце, кохання, це найдивовижніша пора життя.
 
   Кажуть у житті студента буває два щасливих моменти: перший — коли він дізнається, що вступив до університету, другий - коли отримує диплом. Але між цими двома подіями – роки веселого і щасливого життя.
   Вигляд сучасного студента дуже змінився. Неможливість прожити на стипендію, необхідність заробляти гроші значно скоротили частку вільного часу студентської молоді. Змінилися і форми проведення дозвілля. Тепер воно стало розглядатися не як засіб культурного розвитку, а як засіб релаксації, розслаблення.
   Як показує досвід розвитку особистості майбутнього фахівця, створення умов для його самореалізації, не можуть бути забезпечені лише в рамках навчального процесу. Тому позанавчальний процес є основою майбутнього фахівця.     
   За участь у позанавчальних заходах студенти мають можливість реалізовувати та розвивати свої таланти, розширювати коло спілкування, робити своє дозвілля різноманітним, цікавим та корисним для свого загального розвитку і майбутнього професійного зростання.
   "Студентське життя насичене і цікаве, говорить активіст Максим Бойко. Вибір варіанту проведення вільного часу пов'язаний з інтересами, потребами, ціннісними орієнтаціями, доходами і кількістю часу студентів".
   "Життя студента не вщухає ні вдень, ні вночі, особливо у вихідні. Як зазначив голова студентської організації факультету Володимир Типило, захоплююче і культурне дозвілля в компанії друзів, одногрупників, в затишному гуртожитку №9 не тільки розслабляє, але і сприяє плідному навчанню. Важливо пам'ятати, що всьому свій час, головне все з користю для себе розподілити".
   Не зважаючи на воєнний стан в країні, студенти факультету живуть багатогранним, творчим життям студентської молоді сучасності: оволодівають професійними знаннями та вміннями, навчаються працювати і спілкуватися, збагачуються духовно, підвищують особистий культурний рівень. Університет має чудові традиції, тут напрацьовано цілісну систему роботи зі студентами у позанавчальний час.
   12 жовтня 2022 року, студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, в читальному залі гуртожитку № 9 провели турнір з гри «Корпорація НУБіП». Бажаючих було багато, тому було декілька команд,під час турніру напруга зростала з кожною хвилиною. Після виснажливого поєдинку ми раді оголосити переможців, а саме ними стали Андрій МалиношевськийБогдана ВойцуцькаВалерія Демченко, які змогли вибороти для себе перемогу та смачні призи.
 
 
   Розробниками настільної гри – «Корпорація НУБіП» є випускник нашого факультету Олександр Павелко і його колега з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Максим Гречанюк, і на постійній основі з того часу проводяться турніри серед студентства університету. Гра спроектована за мотивами усім відомої монополії під назвою «Корпорація НУБіП». Університетська гра стала справжнім переворотом у свідомості студентів, працівників і загалом усієї нашої університетської сім’ї. До участі в турнірі долучаються студенти усіх факультетів та ННІ.
   Мета гри: Гравцям надається можливість стати монополістом будь-якої галузі, зробити максимально можливий капітал, зрештою, залишитися єдиним гравцем який не став банкротом. Переміщуючись по гральному полю кожен гравець може купувати нерухомість, брати участь в аукціоні на її придбання, будувати будинки, підприємства на придбаних ділянках, брати кредити в банку під заставу майна. Крім того, гравці можуть брати орендну платню з інших учасників гри, які зупиняються на їх ділянках. При цьому гравцям необхідно буде сплачувати податки, штрафи, адміністративні стягнення, іноді бувати в Збройних силах України звільнятися з них за окрему платню. Але є також шанс отримати добрий виграш або втратити кругленьку суму, потрапивши на Агрореспубліку.
 
   Ми раді повідомити, що на цьому можливість стати монополістом НУБіП не закінчується, адже студентство факультету чітко вирішило, що турніри із корпорації НУБіП України мають стати традиційними і постійними, адже це цікава інтелектуально-пізнавальна гра, що дозволить першокурсникам поринути у світ студентського містечка.
    Якщо у вас є вільний час та бажання провести його цікаво та з користю - ми запрошуємо всіх охочих на змагання.
   Ми – одна велика і дружня родина!
   Ми не дамо тобі сумувати! Приєднуйся!
 

Слава ЗСУ! Слава нації!

Слава Україні! Героям слава!

         
Тетяна Розбицька, 

PhD, заступниця декана з виховної роботи 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook