"Столові сорти для нового виноградника у НЛ "Плодоовочевий сад" та виготовлення якісних вин з плодів нішевих культур"

3 жовтня 2022 року

  

На кафедрі садівництва ім. проф. В.Л.Симиренка викладається дисципліна "Виноградарство". Студенти набувають практичних навичок догляду за виноградником і, безсумнівно за першої нагоди, дегустаційно оцінюють якість виноградових грон.
 
Набіг на старий виноградник цього роду не задовільнив сподівань студентів. Прийнято рішення розкорчувати застарілі насадження, а на звільненому місці висадити лози нових сортів.
                                          
З кафедрою плідно співпрацює бувший співробітник кафедри виноградний гуру В'ячеслав Онищенко, який надасть садивний матеріал цінних сортів для весняної посадки нового винограднику. Які в них плоди можна побачити вже зараз, під час плодоношення. Завідувачка НЛ "Плодоовочевий сад" Марія Спірочкіна задоволена якістю плодів наданих сортів.
 
 
Для плодівників мало виростити садовину у великих кількостях та високої якості. Щоб сонячні плоди потрапили до організму людей важливим є етапи її переробки. Професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України Володимир Меженський та Олександр Литовченко головний науковий співробітник лабораторії післязбиральної якості плодово-ягідної продукції Інституту садівництва НААН України мають відповідні напрацювання та спільні інтереси в упровадженні плодових нішевих культур.
Цього року з урожаю сортової садової ірги 'Радослав', зібраної в колекції нішевих культур у ВП НУБіП "Агрономічна дослідна станція" фахівці Інституту садівництва виробили експериментальну партію виноматеріалів. Сьогоднішня дегустація в останній день вересня підтвердила високу якість напоїв.
 
Горобина, аронія, дерен (кизил), ожина - це не повний перелік цінних нішевих плодових культур, які опрацьовано в лабораторії Інституту садівництва та що вже мають розгорнуте практичне виробництво.
 
 
Доктори сільськогосподарських наук Володимир Меженський (НУБіП України) та Олександр Литовченко (Ін-т садівництва) узгодили наступні кроки співпраці на ниві всебічного дослідження нішевих плодових культур
 Володимир Меженський
Доктор сільськогосподаських наук, професор
Олександр Гаврилюк
Доктор філософії з садівництва та виноградарства, асистент

 

 

 

 

 

 

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook