ВІДБУЛАСЯ СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ, ДЕ З ДОПОВІДДЮ ВИСТУПИЛА СТУДЕНТКА 3 КУРСУ 10 ГРУПИ ГОСПОДАРЮК АНГЕЛІНА РУСЛАНІВНА

23 вересня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Відбулася студентська наукова конференція гуртківців факультету ветеринарної медицини, студентська наука, в ауд. 412, блок Д, 12 навчальний корпус, проведена у вигляді пленарного та секційних засідань.
   Участь від кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка взяла студентка 3 курсу 10 групи Господарюк Ангеліна Русланівна, яка представила науковий гурток "Патофізіології та імунології тварин" і доповіла на тему: Використання стовбурових клітин та їх продуктів для лікування коней із ламінітом (Науковий керівник: к.вет.н, старший викладач Бокотько Р. Р.).

   Мета досліджень: дослідити вплив стовбурових клітин на відновлення структури і функції ушкоджених тканин кінцівки коня за ламініту.
   Об’єкт досліджень: Мезенхімальні стовбурові клітини жирової тканини та вплив їх на ламініт у коней.
  Предмет дослідження: структурні зміни, перебіг і стимуляція репаративного процесу у тканинах кінцівки коня за ламініту мезенхімальними стовбуровими клітинами.

   Дослідження проводилися в ННЛ «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» факультету ветеринарної медицини НУБіП України та спортивному кінному клубі «Магнат».

   За активну участь на запитання під час конференції отримувала неодноразово подарунки від BioTestLab та ROVAL CANIN.

   Конференція пройшла успішно, студенти отримали новий досвід спілкування перед великою аудиторією, теоретичний та практичний досвід, а також нові знання, які стануть необхідними у подальшій практичній та теоретичній науковій діяльності, що дозволить викувати справжнього лікаря ветеринарної медицини, справжнього фахівця своєї справи.
   Таким шляхом Ангеліна Русланівна довела у своїх дослідженнях, що:

  1. Лікувальні заходи за ламініту у коней повинні здійснюватися своєчасно, щоб запобігати розвиток в зоні ураження копита незворотних руйнівних процесів.
  2. Застосування мезенхімальних стовбурових клітин в комплексі із плазмою крові, збагаченою тромбоцитами, сприяє ефективному відновленню тканинних структур ураженого копита та відновлення клінічного і функціонального стану ушкодженої кінцівки.
  3. У основі терапії коней з ламінітом за допомогою мезенхімальних стовбурових клітин лежить їх вплив на відновлення структури пластинчастої тканини копита та їх протизапальний ефект.


Керівник гуртка
"Патофізіологія тварин та імунологія",
заступник директора НДІ здоров’я тварин з питань
студентської наукової роботи,
кандидат ветеринарних наук, старший викладач кафедри
хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка
Роман Бокотько

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook