ЦИФРОВЕ ПРИБИРАННЯ - DIGITAL CLEANUP 2022

13 вересня 2022 року

     Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 2022 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання разом з мільйонами учасників у 191 країні світу. «Word Cleanup Day» відбудеться вже 17 вересня.

     Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

     Формати заходу залежно від можливостей у воєнних реаліях: цифрове прибирання онлайн; прибирання прибудинкових територій, прибирання територій установ, організацій, закладів освіти; сортування вторинної сировини та здача на перероблення тощо.

     Онлайн – Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

Для прикладу:

     Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів.

     Співробітник, який проводить 15 годин на онлайн-зустрічах із увімкненою камерою, створює 9.4 кг викидів СО2 щомісяця.

     За рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.

     Якщо ми зменшимо обсяг цифрових відходів, ми не просто скоротимо величезну кількість СО2 , а й продовжимо життя своїх гаджетів. Регулярна чистка їх розвантажить центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

     Цифрове прибирання – це не тільки про екологічну відповідальність, але й про чистоту робочого простору та збільшення ефективності, задоволення від роботи, відповідальне споживання земних ресурсів.

Активними учасниками заходу стали здобувачі освіти гуртка «Екосфера»:

Попадюк Каріна Е-19

Дерлюк Олександра Е-21

Дреус Анна Е-21

Заїка Анна Е-21

Ніколаєва Олександра А-21

     Зробимо Україну чистою разом онлайн!

     Приєднуйтесь до Всесвітнього дня прибирання онлайн з 17 серпня по 17 вересня 2022 року та залишайтесь в безпеці!

  Опублікуйте скрін пам'яті ваших гаджетів до та після прибирання в соціальних мережах, відмічайте в соціальних мережах https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco
https://www.instagram.com/letsdoitukraine

та хештеги:
#digitalcleanupletsdoitukraine #цифровеприбирання #digitalcleanup #letsdoitukraine #worldcleanupday #ВСПБоярськийфаховийколеджНУБіПУкраїни

Керівник гуртка «ЕКОСФЕРА»

Надія МАНІШЕВСЬКА


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook