Фестиваль «Зірки серед нас — 2014»: зберегти і примножити багаті українські традиції. Немішаївський агротехнічний коледж

16 листопада 2014 року

     Студентське життя у нашому коледжі вирує безліччю цікавих і змістовних заходів, серед яких є загальноколеджанські та ті, які проводять на рівні академічних груп та відділень. Доброю традицією нашого навчального закладу став щорічний фестивалю «Зірки серед нас», за темою «Люблю тебе всім серцем і душею, моя ти рідна Україно!», який відбувся в коледжі.



      Фестиваль проходить з ініціативи студентської профспілки і, звичайно, за підтримки нашого директора Анатолія Анатолійовича Подгаєцького.

   

     Метою фестивалю «Зірки серед нас» є сприяння розвитку творчої особистості та індивідуальності, виявлення талановитих студентів і надання їм можливості реалізації свого творчого потенціалу; залучення студентів до активної участі у суспільно-громадському житті навчального закладу. Але найважливіше те, що на цьому фестивалі презентують себе студенти-першокурсники. Таким чином вони творчо вливаються у нашу велику студентську сім’ю. У цьогорічному фестивалі взяли участь понад 150 студентів. Були представлені найрізноманітніші жанри: вокально-інструментальний, хореографічний, авторської поезії, пісні та гумору. Директор коледжу відзначив, що всі учасники фестивалю представили художні номери на високому виконавському рівні.


     Українське мистецтво — це також зброя, яка надихає на служіння Батьківщині. «Все минає, а музика вічна», слова з відомого фільму «В бій ідуть тільки старики». Студенти охоче відгукуються на заклик підтримати Збройні сили України. Особливо цікавим став виступ студентів, які виконали композиції, які зачіпають найтонші патріотичні струни у душах в цей тяжкий для України час.

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку.
Аби ти щаслива була, Україно,
Моя люба, рідна, Батьківщино!

 

     У виконанні студентів Кульпанової Ксенії (В-31) пісня «Я не хочу війни»; Темрук Тетяни (Ф-21) пісня «Прошу в неба»; Драгальчук Наталії (ОРДР-21) вірш «Війна»; Павицької Анастасії (ТВПР-21) вірш «Мамо не плач»; Янчук Аліни (ЕП-21) композиція «Малорось»; Сердюка Євгенія ( В-22) пісня «Не плач, тату»; поетичний етюд «Молодь — це свідомість України» у виконанні студентів відділення «Агробізнес»; Сіроткіна Вячеслава (ЕР-11) вірш «Любіть Україну» та пісня «Так, я люблю Україну!» ( ЕРС-21). 


    

     Заполонив всіх душевністю, щирістю студент першого курсу Дунський Тарас, який натхненно читав вірш Т. Шевченка «До Основ’яненка».
   Особливо зачарували своїми піснями «Ніч яка місячна» Яременко Ірина студентка гр. В-42 та викладач Петрук О.І.; пісня «Перепілочка» — Гаращенко Світлана, Давиденко Валерія (ОРДР – 31); пісня «Три зорі» — Олійник Марія та Вікторія, Світлана Шубіна (ТВПР – 31); пісня «А я тебе люблю до божевілля!» Чарна Анастасія (Ф-31).


    

     Поза конкуренцією був театралізований виступ студентів груп ТВПТ-21 та Р-31 Пшіблінської Г., Яковенко О., Гоцик Н., Ліщук В., Ставського А., Лещенко В., Шень М. у сценках з п’єс І. Карпенка-Карого «Мартин Боруля» та І.П. Котляревського «Наталка Полтавка», що підтвердила весела доброзичлива реакція залу.


      Своїми танцями «Вальс», танго «Спокуса» та сольним танцем порадували студенти Біляч Вячеслав (ЕР -21), Поліщук Вікторія (ЕП-31), Демкович Людмила (ТРПР-11) та студія танцю «Арт-Драйв».
      Нову сторінку вписали в огляд студенти відділення електрифікації Марков Вячеслав, Найда Андрій, Іващенко Макар, Савченко Олександр, які виконали спортивний танець «Oushen Stars». Віртуозні сальто та піруети з захватом сприйняла молодіжна аудиторія.

     Серце переповнюється радістю за талановиту студентську молодь нашого коледжу, за її щиру любов і повагу до культурної спадщини свого народу. Адже мета фестивалю — зберегти і примножити багаті українські традиції. А зберегти їх можуть лише гідні нащадки безсмертного хліборобського роду, в серцях яких квітнуть сади і щедротно грають золотаві ниви, сповнені духмяними пахощами літа та дзвінким переливом наймелодійніших звуків рідної мови, української пісні, культури та історії свого народу. Ми гордимося тим, що у важкі часи для нашої країни наші студенти зуміли зберегти віру у майбутнє і спроможні жити не лише хлібом єдиним. Як у поета В. Винниченка:


«Не розчаровуйсь в Україні,
А розумій її печаль,
Що робиш ти для неї нині
У себе спершу запитай».


     Багатогранність, розмаїття, багатоплановість виступів свідчила про підготовку до цього фестивалю, про залучення студентської молоді до відродження української національної культури. Всі учасники у неформальному спілкуванні були одностайними: організація таких заходів — справа потрібна.
       Важко було визначити переможців, оскільки всі учасники виступу показали високий виконавський рівень. І все ж були визначені лауреати.
      Приємно відзначити, що так багато студентів виявили бажання взяти участь у цьому фестивалі. Це означає, що наші ряди поповнила небайдужа, талановита і творча молодь.

     Отож, дякуємо усім учасникам за добрі виступи, чудовий настрій та незабутні враження. Бажаємо їм не зупинятися на осягненому, підкорювати нові вершини і розвивати свої таланти.

С.О. Чалієнко,
заступник директора з виховної роботи

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook