Історія землеустрою на вулицях Києва

1 вересня 2022 року
   У передостанній день літа другокурсники факультету землевпорядкування отримали чудову можливість доторкнутися до історії земельних відносин та землеустрою безпосередньо на вулицях стародавнього Києва. Адже столиця України, що є сьомим за величиною містом Європи, має надзвичайне багатство ландшафтів, типів забудови, а також сповнена історичними пам’ятками, що становлять професійний інтерес для справжніх землевпорядників та геодезистів.

   Цього разу у ролі «екскурсовода» для майбутніх інженерів-землевпорядників виступив завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин, а місцем навчальної екскурсії стали Парк Вічної Слави та його найближчі околиці. Екскурсія стала надзвичайно пізнавальною, насиченою та різноплановою. Яка роль обелісків у визначенні діаметру Землі? Які геодинамічні процеси відбуваються на дніпровських схилах і чому потрібен їх геодезичний моніторинг? Як регулювалися права на землю у часи Київської Русі і до чого тут київська історична місцевість Берестово? Як правильно відводити земельні ділянки під мостами? А як вірно сформувати земельну ділянку для готелю «Салют»? Коли Маріїнський палац був Київським землевпорядним технікумом? Де в Києво-Печерській лаврі були гуртожитки студентів-землевпорядників? Які «небесні покровителі» є у землемірів у різних релігіях? Як пов’язані будівля колишнього Київського іподрому та розвиток землевпорядної науки в Україні? На ці та багато інших питань студенти змогли отримати відповіді теплим, сонячним днем під час неспішної прогулянки печерськими пагорбами.

   Неформальна освіта є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців у галузі геодезії та землеустрою на факультеті землевпорядкування НУБіП України, адже саме такі яскраві навчальні заходи надовго запам’ятовуються студентам і формують любов та повагу до професії.

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook