Здоров’я тварин і безпека людей у полі зору ветеринарного лікаря

30 серпня 2022, 7:00
ФВМ НУБіП України
Розповідь старости 8 групи, 2 курсу факультету ветеринарної медицини Анастасії Лобас про свій професійний вибір.
Анастасія Лобас: – "Ще з дитинства мені подобалося уявляти себе лікарем і під час гри лікувати всіх, хто потрапляв мені на очі – батьків, сестру, іграшкових ляльок та тваринок. У випускному класі я вже серйозно замислилася над своєю майбутньою професією – такою, щоб присвятити їй все своє життя. Визначилася відразу – обрала професію ветеринарного лікаря.
Вона надзвичайно цікава і дуже різнопланова. Мене надихає розуміння того, що я можу робити щасливими тварин, даруючи їм новий шанс на здорове життя, а також їх власників.
Водночас це вкрай складна робота, яка полягає у поетапному та тривалому професійному становленні. Перша складова – це навчальний процес, який триває на факультеті ветеринарної медицини в НУБіП України 6 років та має продовжуватися все професійне життя. Це потребує набуття фахових компетентностей як фундаментальних, так і практичних навичок роботи з тваринами та їх якісного ветеринарного обслуговування.
Друга складова професійного становлення – це моральне налаштування і саморозвиток, що забезпечує формування комунікативних якостей, необхідних у роботі з пацієнтами, їх власниками та колегами. Для цього важливо володіти питаннями моральної етики та розвивати власну дисципліну.
Третя складова професійного успіху – це якісна практична підготовка. Причому важливо, щоб вона проходила у виробничих умовах із безпосереднім ознайомленням з реальними клінічними ситуаціями та прийняттям професійних рішень.
Четверта складова з підготовки висококласного фахівця – це вже безпосередня робота з пацієнтами, яким присвячуєш все своє професійне життя, рятуючи братів менших.
Я щаслива, що маю можливість навчатися на факультеті ветеринарної медицини в НУБіП України. Це дає мені можливість здійснити свою мрію, впевнено рухатися у напрямі досягнення поставленої мети і реалізувати себе в житті.
Коли я вперше переступила поріг факультету, з острахом подумала: «Як бути, якщо не вийде?», «А раптово не сподобається, тому що реалії можуть не співпадати з очікуваннями?». Але провчившись вже перший рік на факультеті ветеринарної медицини, розумію, що всі переживання були марними! Тепер я впевнена, якщо маєш мету і жагу досягти її, не завадять жодні перешкоди і в цьому мені допомагатимуть викладачі.
Враховуючи, що наразі нас застали нелегкі часи – війна… Я переглядала безліч новин і фотографій, де тваринки були налякані подіями, що відбуваються навколо, та втратою своїх господарів. Побачене вже вкотре довело, що я стою на правильному шляху і це дає ще більшу мотивацію працювати над досягненням своєї мети та рятувати ті всі налякані оченята.
Якщо ви все ще сумніваєтеся вчитися на ветеринарного лікаря чи ні, моя порада – так, і без вагань! Зараз це актуально, як ніколи, оскільки професія ветеринарного лікаря стоїть на захисті усього людства. Лишайте страх, він лише пригнічує ваші таланти і вміння. Замість роздумів, почніть діяти. Адже поки хтось розмірковує, ви вже можете врятувати чиєсь життя."
 
Вікторія Грищенко: – "Щасливі ті молоді люди, хто має чітку життєву позицію, зробив свій професійний вибір і добре усвідомлює, яким чином досягнути поставленої мети. А для цього увесь викладацький склад факультету ветеринарної медицини НУБіП України орієнтований на те, щоб мрії наших студентів стали реальністю і увесь процес становлення і формування особистості та професіонала був вірно скоординований і максимально орієнтований на якісну підготовку висококласних фахівців. Саме на такий результат спрямована вся наша освітня діяльність і це наш важливий вклад на перспективу розвитку ветеринарної справи".
 
Успішного навчання нашим здобувачам освіти!
Задоволення від результатів своєї професійної діяльності професорсько-викладацькому складу факультету та,
в цілому, НУБіП України!
 

Підготували: Анастасія Лобас, староста 8 групи, 2 курсу та Грищенко Вікторія, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого. 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook