ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБІП України та Electrotechnical Company E.NEXT-Ukraine окреслили напрями проєктної співпраці

27 серпня 2022 року

    Сучасні умови забезпечення навчальних компетенцій у сфері електричної інженерії формуються шляхом тісної співпраці з бізнесом, насамперед з компаніями, які системно працюють на енергетичному ринку.
   Зовсім недавно представники Electrotechnical Company E.NEXT-Ukraine відвідали Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Компанія пропонує повний спектр електротехнічної, світлотехнічної та кабельно-провідникової продукції.
    Та робоча зустріч дозволила зрозуміти і виокремити головні напрями співпраці та шляхи взаємодії. Домовились про зустріч безпосередньо на підприємстві.
    І така зустріч відбулась.
   Віктор Каплун, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Олександр Гай, в.о. завідувача кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова та Євгеній Кулибаба, головний енергетик НУБіП України за ініціативи представників компанії E.NEXT одержали можливість побачити виробничі потужності та основні види продукції підприємства, яка сьогодні поставляється у більшість енергетичних компаній України.

 

    Вичерпні обґрунтування своїх пропозицій до співпраці дали Костянтин Єремчук, керівник відділу проєктних продажів, Сергій Кучеренко, директор з розвитку, Світлана Корнієнко, фінансовий директор, Сергій Кузовкін, комерційний директор, Павел Направник, керівник відділу маркетингових комунікацій.

    Цікава і змістовна дискусія виникла щодо сучасних трендів впровадження пунктів секціонування розподільних мереж 10 кВ на базі реклоузерів. Сторони домовились і мають намір перейти до спільної практичної реалізації створення демонстраційної зони з пунктом секціонуванням у розподільній мережі з двостороннім живленням на полігоні кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова нашого інституту.

 

    Серед пріоритетних напрямів співпраці велику зацікавленість учасників викликало обговорення концептуальних рішень при проєктуванні фідерів напругою 10 кВ, які б узгоджувались з технічними рішеннями щодо реалізації цифрових підстанцій та розбудови «розумних» мереж в Україні. До ймовірних зацікавлених операторів системи розподілу, які працюють на енергетичному ринку, вже зараз можна віднести ДТЕК «Київські регіональні мережі», ПАТ «Чекасиобленерго», АТ «Полтаваобленерго», ДТЕК «Одеські електромережі» і ін.
    Особливою приємністю стала зустріч з Артемом Березинським, випускником ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 2018 року. Сьогодні він працює інженером в E.NEXT і є керівником напрямку впровадження реклоузерів. Відповідає за технічний супровід використання реклоузерів в розподільних мережах ОСР напругою 10-35 кВ.

 

    Артем захоплено розповів про свою роботу і наголосив, що знання, які він одержав у НУБіП України, допомогли йому в повній мірі реалізувати себе на цій відповідальній ділянці роботи.

 

    Опрацювавши попередню інформацію, Сторони підготували і погодили Меморандум про співпрацю та взаємодію у проєктній діяльності.

Олександр Гай,
в.о. завідувача кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook