Організація навчального процесу на факультеті тваринництва та водних біоресурсів в умовах воєнного стану

25 серпня 2022 року

«Кожен, хто перестає вчитися, старіє, –
не важливо, в 20 або 80 років, –
а будь-який інший, хто продовжує вчитися,
залишається молодим.
Найважливіше в житті –
це зберегти мозок молодим»
Генрі Форд

   Відомо, що теорія без практики нічого не варта. Здобуття практичних навичок з обраного фаху надає перевагу випускнику у працевлаштуванні. Саме тому, не зважаючи на складну ситуацію в країні, частина факультетів нашого університету розпочали новий навчальний семестр у змішаному, очно-дистанційному форматі.

   Не виключенням став і факультет тваринництва та водних біоресурсів, де студенти 2 і 3 курсів ОС «Бакалавр» та магістри 2 року приступили до очного навчання. Враховуючи безпекову ситуацію навчання організовано у дві зміни, облаштовано укриття в навчальному корпусі № 1 та на голосіївській навчально-дослідній пасіці, складено спеціальний розклад занять за ущільненою схемою.

   У перший день навчання студентам усіх груп і курсів проведено інструктажі з дотриманням правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в університеті. Під час поселення в гуртожиток також надано відповідні інструкції та рекомендації для його мешканців. Кожному студенту, який прибув на очне навчання, роздано пам’ятки. Усі учасники освітнього процесу, згідно складеного графіку, ознайомилися з місцями розташування укриттів, які закріплені за факультетом та відвідали їх. До студентів доведено схему і принцип переміщення з кожної аудиторії до укриттів та правила поведінки в них.

   Загалом студенти повністю занурились у навчальний процес. Проведення очних лабораторно-практичних занять у сучасних лабораторіях і навчальних аудиторіях, як стверджують самі студенти, є досить позитивним і виваженим рішенням. Звичайно, є частина студентів, які в силу обʼєктивних причин (перебування за кордоном, страх приїзду до м. Києва, надмірне хвилювання батьків, служба у Збройних Силах України, участь у територіальній обороні, волонтерство тощо) не змогли приїхати на очне навчання. Для них організовано дистанційне онлайн-підключення до занять, де вони мають змогу слідкувати за ходом виконання практичних робіт в режимі реального часу. Також відповідні матеріали розміщено і на платформі Elearn, де в будь-який зручний для себе час студент має змогу освоїти цю роботу. Студенти усвідомлюють, що очне навчання передусім потрібно їм, як майбутнім висококваліфікованим фахівцям.

   Поряд з цим студенти 4 курсу приступили до виконання навчального плану в дистанційному режимі. Освоєний ними зараз матеріал стане теоретичною базою і підґрунтям для подальшого практичного очного навчання, яке планується розпочати з 19 вересня.

   Щоденно адміністрацією факультету та навчальним відділом університету проводиться моніторинг присутності студентів у очному та дистанційному форматах навчання, відбуваються старостати та зустрічі з кураторами студентських груп, при потребі надається будь-яка допомога кожному студенту.
   Тож віримо у якнайскорішу перемогу нашої країни та повернення усіх студентів до очного навчання!

Сергій Грищенко,
заступник декана з навчальної роботи
факультету тваринництва та водних біоресурсів


 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook