Розпочався інструктаж з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану для здобувачів освітніх послуг

10 серпня 2022 року
   У період з 10 по 12 серпня в межах підготовки до нового 2022-2023 навчального року кафедрою загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за ініціативи навчального відділу розпочато проведення інструктажу з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану для здобувачів освітніх послуг університету.
   10 серпня 2022 року інструктаж було проведено для студентів навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження та факультетів ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології, аграрного менеджменту, конструювання та дизайну, юридичного факультету.
   Зі вступним словом до студентів звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Він наголосив на важливості дотримання кожним учасником освітнього процесу, як студентами так і викладачами, правил особистої безпеки в такий непростий для нашої країни час.
 
   Проведення «Інструктажу з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану» проводила завідувачка кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Алла Клепко. Вона ознайомила присутніх студентів із усіма можливими викликами та небезпеками, які існують на сьогодні, через воєнний стан в нашій державі. Вона акцентувала увагу присутніх на правилах поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», звернула увагу на те, з яких джерел можна отримати достовірну інформацію.
 
   Надалі Алла Володимирівна ознайомила здобувачів освітніх послуг із планом-схемою розташування сховищ та укриттів у навчальних корпусах та гуртожитках університету, а також з правилами поведінки у них. Увагу присутніх було звернуто на порядок дій у разі залпового вогню та артилерійських обстрілів, а також на алгоритм дії у випадку, якщо опинилися під завалом.
   Акцентовано особливу увагу на порядку дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів та алгоритм поведінки у разі різних хімічних загроз.
 
   Навчання в період воєнного стану супроводжується не простим психологічним станом як студентів так і викладачів. У зв’язку з цим особливу увагу здобувачів освітніх послуг акцентовано на тому, як пережити кризу, зберегти спокій та вийти із стресової ситуації.
   Обов’язкові інструктажі для всіх студентів університету далі буде проведено 11-12 серпня, долучитися до яких можна буде за покликанням: https://nules.webex.com/nules/j.php?MTID=m604cf878e785ba921c70b60aaaac9f43
 
Вдалого та мирного старту нового 2022-2023 навчального року!
 
Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу
Оксана Зазимко,

заступник начальника навчального відділу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook