Захист звітів на механіко-технологічному факультеті спеціальності «Транспортні технології на автомобільному транспорті» пройшов успішно

3 серпня 2022 року

„У теорії немає різниці між теорією та практикою.
А на практиці є“.
Йоги Берра, американський бейсболіст
та менеджер бейсбольної команди

     Впевнено і нагло веде себе ворог на території незалежної України. Протевіра в ЗСУ та перемогу дає нам сили та натхнення працювати ще завзятіше та впевнено рухатись вперед.  
     На кафедрі транспортних технологій завершилась виробнича практика студентів груп ТТ 2107 та ТТ 1905 під керівництвом доцентів Опалко Вікторії Григорівни та Бондарєва Сергія Івановича. Студенти спеціальності «Транспортні технології на автомобільному транспорті» представили комісії звіти та щоденники щодо проходження практики.
    Основною метою розробки звітів з виробничої практики є детальне вивчення роботи бази практики, що безпосередньо займається організацією та перевезеннями вантажів. Головним завданням написання звіту є набуття практичних навичок проведення наукового пошуку та збору інформації діяльності транспортного підприємства, дослідження питань організації планування та аналізу виробничо-господарської діяльності, вивчення матеріально-технічної бази, його організацію та структуру управління, оволодіння методикою оформлення документів, необхідних для безпечного та якісного перевезення вантажів чи пасажирів, закріплення, розширення та систематизації знань, набутих на практиці та вивчення вимог нормативно-правових і нормативно-технічних документівз організації перевезень на підприємстві.
     Студент групи ТТ 2107 Щербінін Діма проходячи практику в автотранспортній компанії «BELLA-CENTR» вивчав структуру рухомого складу компанії «Bella-Centr», працював з транспортною документацією при перевезенні вантажів, знайомився з програмним комплексом щодо забезпечення складської діяльності на підприємстві «BELLA-CENTR» та надавав рекомендації та пропозиції щодо покращення функціонування деяких відділів на підприємстві.
 
Студент групи ТТ 2107 Щербінін Діма
База практики Логістичний центр «BELLA-CENTR»
 
     Яковенко Діма (студент групи ТТ 2107) звітуючи про базу проходження практики ДП «Ніжинський лісгосп» наголосив, що підприємство стабільно працює у важкі часи для країни і виконує всі свої зобов’язання перед державою. В обов’язки практиканта входив такий комплекс функціональних обов’язків: організація комплексу розвантажувально-навантажувальних робіт; оформлення документації на митно-ліцензійний склад; облік, сортування, комплектація, упаковка, маркування; підготовка до перевезення, інвентаризація, крос-докінг; виготовлення дерев`яної тари для перевезень; утилізація; підготовка необхідної документації, звітності. Але всі процеси на лекціях опрацьовані и труднощів на практиці не виникало, окрім шаленого бажання впровадити теоретичні знання на практиці.
 
База проходження практики студента Яковенка Діми (ТТ 2107)
 
     Студент групи ТТ 1905 Кашин Олександр звітував про проходження практики на ТОВ «BitumTrade». В обов’язки практиканта входило:ознайомлення з софтом, робота з базою документів, пошук навантажувачів, заповнення подорожніх листів, моніторинг ринку. И це не викликало ніяких труднощів, так як весь необхідний теоретичний комплекс знань опрацьовувався на лекціях і практичних заняттях.
     Войтенко Оля (ТТ 1905) отримала досвід проходження практики в міжнародній компанії Alliance Logistics. Ознайомлення із системою ALTEK, у якій відбувається вся робота, вивчення як вносити всю необхідну інформацію про вантаж із RC у систему, вивчення, процесу створення вантажу та пошуку водія для нього, ознайомлення із такими документами як: POD, BOL, збирання оновлень локацій водіїв, вивчення специфіки листування із брокерами, допомога диспетчерам із оформленням вантажів. Такі знайомі, а водночас і незнайомі обов’язки покладені на практикантку не викликали страху. Оля впевнено та гідно виконала всі завдання.
     Комісією, створеною на кафедрі транспортних технологій та засобів у АПК, прослухано всі звіти студентів. Атмосфера довіри, доброзичливості з боку НПП кафедри, давала завзяття студентам наполегливо, з ентузіазмом захищати звіти, та ділитись досвідом проходження виробничої практики на транспортних підприємствах, висловлюючи свої побажання та бачення щодо покращення діяльності транспортних компаній. В результаті всі студенти отримали позитивні оцінки та незамінний досвід впровадження на практиці теоретичних знань.
     Навіть в скрутний час для неньки України, ми розуміємо, що ця клята війна залишить відбиток не лише у нашій колективній національній пам’яті, а і вплине на розвиток усього цивілізованого світу. І лише від нас залежить, яким буде цей новий світ і яке наше місце в ньому. Наші студенти зробили важливий ціннісний вибір. Вони навчаються та з жагою до життя несуть свої знання, підтримуючи освітній процес, даючи сили нам усім рухатись вперед і не зупинятись. А за такою молоддю є сила, щоб перемогти «смерть» та «темряву». СЛАВА УКРАЇНІ!
 
Лілія Савченко
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook