Старости агробіологічного факультету підтримують очне навчання як запоруку становлення висококваліфікованого фахівця

2 серпня 2022 року

Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть, думи сумні!
Леся Українка

   Весна – розстріляна, літо – пролетіло не так швидко, попереду осінь, до якої ми повинні бути готові. Неймовірних витримки і зусиль вимагає від нас 2022 рік. Але ми готові – «Геть, думи сумні!».

   В Національному університеті біоресурсів і природокористування України йде активна підготовка до нового навчального року, який за рекомендаціями та вказівками Міністерства освіти і науки України, розпочнеться в очному форматі з 15 серпня 2022 року
   На агробіологічному факультеті для роз'яснення та уточнення хвилюючих питань для студентів було організовано та проведено деканатом на чолі з деканом Оксаною Тонхою плановий старостат.
   Оксана Тонха наголосила, що на очну форму навчання з 15 серпня 2022 року виходять студенти  2 і 3 курсів.
   З метою запобігання скупчення великої кількості здобувачів освіти в одному приміщенні лекційні заняття проводитимуться дистанційно.
   Навчання буде проходити у 2 та 4 корпусах згідно розкладу. Тобто в 7 корпусі найближчим часом занять не передбачено. Начальний розклад розроблений таким чином, щоб полегшити та зменшити пересування студмістечком як викладачів так і здобувачів освіти студмістечком.
 

 

   
   Окреме занепокоєння деканату викликало масово обговорюване серед студентів питання проведення очного чи дистанційного навчання. Щоб заспокоїти всіх і роз’яснити це питання від імені всіх студентів агробіологічного факультету виступила голова студентської організації факультету Ліза Баранова. За її словами СО факультету активно слідкує за настроєм студентів на всіх курсах як в соціальних мережах так і на окремих очних зустрічах. Дійсно, непроста ситуація в країні викликає у всіх хвилювання, проте ректорат університету запевняє про забезпечення всіх необхідних умов для навчання у воєнний час. 
   Таким чином СО агробіологічного факультету підтримує початок навчального року в очному режимі. Аргументовано таке рішення було наступним чином.
З 2020 року у зв’язку з карантинними обмеженнями всі навчальні заклади перейшли на дистанційну форму навчання. Для багатьох спеціальностей це стало серйозним ударом, серед них і агрономія. Чи можна стати відмінним агрономом не бачивши як Т.Г. Шевченко пише: «… лани широкополі, і Дніпро, і кручі…»? Чи можна зібрати високі врожаї онлайн? Чи можна відчути запах свіжоспеченого хлібу з високоякісного борошна пшениці першого класу через екран?
   Зараз складний час, складні умови. Це час всім згуртуватися і внести свій вклад в майбутнє України. І нам під силу стати відмінними фахівцями, що допоможуть відбудувати квітучу Україну. Але для цього нам потрібно здобути якісні знання, здобути якісну вищу освіту. Агроном – це фахівець, що працює в полі, а не вдома з планшету в ліжку, на кухні чи в душі.
Цю ж думку підтримують магістри 2-го року навчання Анастасія Шпірюк та Віктор Гордієнко. Вони щойно закінчили проходження виробничої практики (звісно в очному режимі). Їм як нікому відомо про важливість здобуття практичних навичок в сфері агрономії.
   Яна Антал, бакалавр, також погоджується з думкою необхідності проведення очних практичних занять. На даний час вона знаходиться на території університету і попри вимушену необхідність завершення минулого навчального року в дистанційному режимі мала можливість очно відвідувати навчальні практики та спілкуватися з викладачами, адже розуміє важливість набуття цінних навичок в сфері агрономії, відвідувати навчальну лабораторію Плодоовочевий сад НУБіП, Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур, де в реальному часі може спостерігати за ростом і розвитком всіх культур, технологічними операціями, а також має можливість приймати в них участь та вносити свої пропозиції.
   Практичні навички – це одні з основних опірних навичок для навчання на спеціальності 201 «Агрономія».
 
   Ситуація в країні не проста. Не всі мають змогу долучитися до очного навчання. Це все передбачено адміністрацією університету. Очна форма навчання зорієнтована на тому, щоб зібрати максимально можливу кількість студентів і провести практичний інтенсив. Надати всім максимальну кількість корисних практичних навичок. Звісно, для цього ректорат забезпечить всі умови для безпечного перебування студентів на території студмістечка. Безпека в 2022 році в Україні – поняття сумнівне і спірне. Але для її забезпечення буде докладена максимальна кількість зусиль.
    Загалом, старостат пройшов як завжди: цікаво, пізнавально, надихаюче.
Ангеліна Волощук,
голова інформаційного сектору СО АБФ
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook