Софія Сальник, Катерина Костенко: про участь у програмі Erasmus+ та інші перспективи для студентів спеціальності «Філологія (німецька мова)»

1 серпня 2022 року
     Національний університет біоресурсів і природокористування України не тільки забезпечує для своїх студентів якісний освітній процес й надає можливість насолоджуватися яскравим студентським життям, а й відкриває для них перспективи ознайомлення з різноманітними методиками навчання інших європейських країн.
     Цього року наш університет активізував співпрацю у рамках програми Erasmus + з університетом Пардубіце. Цей університет займає далеко не останнє місце в рейтингу найкращих закладів вищої освіти Чехії, тому завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Амеліна Світлана Миколаївна наполегливо працювала над розширенням українсько-чеських відносин у нашому університеті. Як результат, 12-го лютого ми, дві студентки третього курсу Сальник Софія та Костенко Катерина вирушили до міста Пардубіце, щоб на власному досвіді побачити іншу модель європейської освіти та отримати незабутні враження від численних нових знайомств, зустрічей і подій.
 
     Програма тривала один семестр, протягом якого ми проживали в комфортному гуртожитку університету, що знаходився в самому центрі активного чеського студентського життя. З самого початку були вражені великою кількість іноземних студентів в університеті, переплетінням найрізноманітніших культур та звичаїв. Для прибулих студентів було організовано багато культурних заходів, семінарів та зустрічей, де студенти мали змогу дізнатися детальніше про те, як організоване навчання в університеті, до кого вони можуть звертатися, якщо виникають додаткові питання чи труднощі, як користуватися електронним порталом університету та багато іншого.
    Найкращі враження склалися також від освітнього процесу. Викладачі є надзвичайно компетентними, активними та готовими допомогти з будь-якими труднощами, що зробило заняття в університеті дуже цікавими та пізнавальними. У свій вільний час ми мали змогу подорожувати іншими країнами Європи, ознайомлюватися з іншими культурами через спілкування з багатьма іноземними студентами ну і, звісно, все глибше і глибше пізнавати культуру Чехії та відкривати для себе нові міста й мальовничі природні краєвиди цієї країни.
     Повернувшись додому, ми були в захваті від того, яким яскравим та пізнавальним виявився досвід навчання закордоном, відчули значне покращення рівня володіння німецькою та англійською мовою, ознайомилися з різноманітними поглядами на світ, навчилися пристосовуватися до нових незвичних умов та розширили свій кругозір.
     Ми запрошуємо майбутніх абітурієнтів вступити на спеціальність «Філологія (Німецька мова)» і наполегливо рекомендуємо студентам брати участь у цій програмі, працювати над своєю академічною успішністю, рейтинговими балами та рівнем володіння іноземними мовами, щоб мати можливість пройти відбір та на власному досвіді побачити, яким є навчання в одному з найкращих університетів Чехії.
 
Софія Сальник і Катерина Костенко,
студентки спеціальності «Філологія (Німецька мова)»

гуманітарно-педагогічного факультету 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook