Військовослужбовець Ігор Никитенко: зброєю НАТО неможливо оволодіти без елементарних знань з топографії та умінь визначати координати

29 липня 2022 року
факультет землевпорядкування
     28 липня українці вперше відзначають День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже «українців не зламати»! Цього дня, за ініціативи декана факультету землевпорядкування, відбулася онлайнзустріч студентів і викладачів з випускником факультету 2017 року, хоробрим воїном Ігорем Никитенком (позивний «Пірат»), який з 2015 року боронить нашу країну, продовжуючи тисячолітню історію українського державотворення!

     На сторінках офіційного сайту НУБіП ми вже публікували історію про те, як Ігор прийняв рішення перервати навчання та піти до лав ЗСУ, але спершу був добровольчий батальйон «Січ». Отримавши кульове поранення, воїн проходив довгу реабілітацію, під час якої прийняв рішення поновився на навчання та згодом отримав диплом бакалавра з «Геодезії та землеустрою».
     Нині Ігор Никитенко входить до десантно-штурмової бригади, у квітні вдруге отримав поранення, але швидко відновився і зараз повернувся у військову частину. Жодного дня не пошкодував про своє рішення, має шалену підтримку мами Тетяни, дружини Мирослави та 6-річного синочка.

     Тарас Олексійович завжди розповідає студентам життєву історію Ігоря, як він, будучи в небезпеці і «дивлячись в очі смерті», переосмислив зміст життя і повернувся до рідного Університету, щоб отримати освіту, адже війна неодмінно скінчиться і необхідно буде відбудовувати країну та відновлювати економіку. Фахівці матимуть перевагу. Розказав, що зараз інша тактика ведення війни, більше артилерії, і тут в нагоді стали знання з топографії, геодезії, супутникової геодезії.
     Заступник декана Олександр Шевченко зауважив, що тепер студенти навчаються керувати безпілотниками і чи це важливо? Жодна розвідка не ведеться без попереднього застосування дронів, що зменшує кількість втрат особового складу, зауважив Ігор. Також він розповів, що нова зброя НАТО розроблена з використанням електронних високоточних приймачів, тому саме уміння користуватися електронними геодезичними приладами – це плюс крок у швидкому умінні користуватися сучасними установками. Вчитися було набагато легше.

    В. о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталія Мединська, свого часу була наставником академічної групи, де навчався Ігор, тому пригадала момент прийняття ним рішення піти боронити нашу землю, як горіли очі хлопця, але як кроїлося серце мами, адже вона до останнього цього не знала. Він оберігає спокій мами та дружини, тому завжди усміхнений, якби важко не було.

    До зустрічі також долучився і другокурсник факультету землевпорядкування Руслан Топчан, який вже з перших днів війни приєднався до лав ТРО, а згодом і ЗСУ. Руслан мав зовсім небагато часу, закликав вірити в Перемогу та бути патріотами країни. Усіх просив бути на своїх місцях та виконувати свої обов’язки, студентам – вчитися, викладачам – вчити, а він та його побратими зроблять усе можливе, щоб були безпечні умови для цього.

     Усі учасники заходу щиро дякували Ігорю та Руслану за вчинки справжніх чоловіків, адже завдяки таким як вони, ми здобуваємо Перемогу!

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook