Курочка Анна: пишаюсь, що я випускниця Славетного НУБіП України, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

16 липня 2022 року

 

Щоб реалізувати свої мрії в реальний успіх,
Ви повинні працювати. Працювати багато,
наполегливо, постійно –це шлях до
вдосконалення і максимальному результату.

Джон Паттерсон

 

            – Вітаю. Анна, розкажіть, будь ласка, про себе?

             Добрий день. Я, Анна Курочка з невеличкого міста в Черкаській області на березі Дніпра Канів та випускниця Славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

 

     Яку спеціальність Ви здобули в університеті і чи розвиваєтеся в ній?

             Здобувши ОС «Бакалавра» за спеціальністю 181 «Харчові технології», наступним кроком у моєму житті це був вступ на ОС «Магістр» на свій же факультет за двома спеціальностями, які дозволили мені розширити знання та вміння. Це спеціальність 152  «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітня програма  «Якість, стандартизація  та сертифікація» та паралельно здобута, на заочній формі навчання і спеціальність 181«Харчові технології», освітня програма «Нутріціологія», обидві магістерські роботи були захищені у грудні 2021 року. Щодо розвитку, я працюю за здобутим фахом у перспективній, розвинутій компанії - Миронівський хлібопродукт.

 

            – Анна, скажіть, чому Ви обрали для вивчення і роботи саме харчову промисловість?

             Всім зрозуміло, що основним призначенням харчової промисловості є виробництво продуктів харчування. Її розвиток дозволяє ліквідувати відмінності в постачанні населення продовольством, пов’язані з неоднаковими природними умовами районів – це цікаво кругом з’являються нові продукти харчування, відкривається світ можливостей і наша країна не стоїть на місці, а далі розширює свій асортимент, свої кордони експорту, також підприємці впроваджують, підтримують стандарти та залучають інвестиції. Спеціальності, які пропонує факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК є завжди інноваційними, актуальними і тому користуються попитом.

 

              Чому Ви обрали саме ці спеціальності до вивчення?

             Спеціальності обирала раціонально та оцінюючи компетенції, які отримала по завершенню, також хотілося спробувати щось нове, інноваційне, та й фах, який тільки розвиваєтьсяв країні і потребує спеціалістів. Хочу розвиватись у цих сферах та популяризувати їх серед суспільства.

 

             – Під час навчання, де Ви проходили виробничу практику?

             Навчаючись на магістратурі, я розуміла, що хочу працювати в найкращій, найперспективнішій компанії, тому почала обирати одразу серед гігантів харчових виробництв. І мій вибір зупинився на Приватному акціонерному товаристві «Миронівський хлібопродукт». Це велика потужна компанія, при першому кроці було страшно і трішечки лячно – адже ти тільки навчаєшся, а тут вже йдеш у потужну компанію. Тоді це був дуже великий і відповідальний крок не підвести свій університет і викладачів, які збирали тебе по пазликах, вкладали знання. Але я все таки наважилась і пішла саме в МХП і можу сказати сміло, що це було того варте.

  

             – З чого почалась Ваша історія в МХП?

             Моя історія почалась із подачі резюме, на яке дуже швидко зреагували і запросили на співбесіду, а потім уже і працювати. Більше ніж півроку я працювала інспектором з контролю якості, потім в компанії з’явилась відкрита вакансія на фахівця із стандартизації, сертифікації та якості, скажу відверто не відразу наважилась подати своє резюме на дану посаду, було лячно, що студентка і що тільки закінчила перший семестр даної освітньої програми, що не володію досконало англійською мовою, адже вона є у великому пріоритеті. Було дуже багато вагань, з рідними радилась пробувати чи ні, також в університеті радилась з викладачами своїми. Усі говорили одне: «Ти зможеш, потрібно пробувати і йти». І так, я це зробила! І допомогли мені в цьому, в першу чергу, знання отримані на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. За що я дуже вдячна усім науково-педагогічним працівникам.

 

            Що найбільше Вам подобається в компанії?

             Найбільше всього напевно, що компанія для мене стала другою сім’єю. Тут почуваєш себе частинкою великого потужного підприємства та впевненість в тому, що я знаходжуся на своєму місці.

 

             Що сприяло Вашому кар’єрному зростанню в МХП?

             Напевно поштовх від керівництва, яке допомагає з усіх сторін розвиватись, допомога і підтримка колег у важких задачах, які потребують командного вирішення, командного духу. І найголовніше це всі вкладені в мене знання, за це я дякую всім викладачам свого рідного факультету.

 

            Як продовжується твій кар’єрний шлях в МХП надалі?

             На даний момент я працю фахівцем із стандартизації, сертифікації та якості. Задоволена, що переступила той страх і пішла вперед.

 

     Щоб Ви порадили абітурієнтам, які зараз обирають фах?

             «Як обрати майбутню професію?» — це питання зараз постає перед кожним одинадцятикласникам і це справді важкий вибір, від якого залежить успішне майбутнє. Тому вважаю, що потрібно ретельно проаналізувати і скористатися корисними порадами у виборі професії. Для себе виділяю завжди чотири найголовніші аспекти, а саме – інтерес до професії; затребуваність на ринку праці; мотивація; професійні здібності. Не забувайте, на ваш вибір не повинні впливати батьки чи друзі. Робіть свій вибір усвідомлено, щоб потім нікого не звинувачувати в своєму виборі. Пам‘ятайте, ваша робота повинна бути вашим захопленням і приємним прибутком, а не місцем вигорання і способу заробітку для виживання.

            Тож, абітурієнте - 2022! Мерщій знаходь своє захоплення в житті з мотивацією та бажанням стати професіоналом майбутнього, а Національний університет біоресурсів і природокористування України та факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК здійснять всі ваші мрії і навчать професіям майбутнього.

 

 

Розмову вела Тетяна Розбицька, PhD
заступник декана з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook