Кафедра гідробіології та іхтіології

Міжнародна діяльність

З метою забезпечення повноцінного навчання студентів і підготовки висококваліфікованих фахівців кафедра постійно розширює співробітництво з вищими навчальними закладами зарубіжжя.
 
У вересні 2017 року кафедра гідробіології та іхтіології виступила ініціатором проведення Х (ювілейної) Міжнародної іхтіологічної конференції "Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології" та виборола право бути її організатором. Конференція об'єднала фахівців провідних державних установ України, які займаються охороною і відтворенням водних живих ресурсів, представників громадських організацій, педагогічних працівників вищих навчальних закладів. Участь у роботі конференції взяли делегати з Німеччини, Польщі, Молдови, Білорусі, Грузії, Росії, Ірану.
 

Делегати Х Міжнародної іхтіологічної конференції "Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології"
у сесійній залі
 
Делегати Х Міжнародної іхтіологічної конференції "Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології"
біля навчального корпусу 1.
 
Вона стала вдалим стартовим майданчиком для міжнародного співробітництва. В організаційний комітет від 159 авторів з 9 країн світу було подано 80 наукових матеріалів, присвячених різноманітним питанням фундаментальної та прикладної іхтіології: фауністиці та систематиці, аспектам загального біорізноманіття, чужорідним видам та їх екології, питанням сучасної аквакультури, прісноводному та морському промислу, охороні гідробіонтів в Україні та світі.
 
У жовтні 2017 року делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів у складі заступника декана з навчальної роботи Кононенка Р.В. та доцента кафедри Рудик-Леуської Н.Я. з метою обміну досвідом здійснення навчальної роботи відвідала Люблінський природничий університет. Вони ознайомилися з особливостями навчального процесу і практичної підготовки студентів спорідненої спеціальності, підготовки випускних магістерських робіт, відвідали навчальні лабораторії.
 
 
 
 
 
 
 У травні 2018 року кафедра приймала у себе гостей з Люблінського природничого університету, які завітали на Міжнародну науково-практичну конференцію «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», присвячену 120-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України. Для студентів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» прочитали лекції Яцек Речуліч «Сучасні методи іхтіологічних досліджень» та Томаш Мєчан «Наслідки евтрофікації водойм».
 
  
 
У цей же період кафедра успішно приєдналася до міжнародного проекту Еразмус+, некомерційної програми Європейського Союзу з обміну студентами та викладачами між університетами Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії і Туреччини.
Ми приймали у себе в гостях з обміном досвідом колег із Загребського університету (Хорватія) – професора сільськогосподарського факультету Marina Piria, яка займається іхтіологічними дослідженнями, зокрема, поширенням у водоймах Хорватії чужорідних видів риб та професора Mirna Mrkonjic Fuka, яка є фахівцем у галузі мікробіології
 
 
 
 
На лекцію були запрошені студенти першого і другого кусів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»
 
 
 
 
 
 

В серпні 2019 р. у рамках робочої програми FOSCAPE, делегація університету в складі проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачука В.А., декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Кондратюка В.М., професора Геті А.А. та помічника декана з міжнародної діяльності Рудик-Леуської Н.Я. взяли участь в практичному семінарі щодо розробки та участі в міжнародних проєктах Європейського Союзу HORIZON-2020, який відбувався на базі Шведського університету аграрних наук.

Доцент кафедри гідробіології та іхтіології Котовська Ганна Олександрівна пройшла навчання "Practical Course on Fishing Methods in Freshwaters" (Практичний курс методів рибальства у прісних водах, 2022 р.), організований Біологічним центром Чеської академії наук у селищі Черна в Пошумові на Ліпно, найбільшому водосховищі Чеської республіки. Під час навчання ознайомилися з сучасним обладнанням та методами дослідження риб у прісних водах. Теоретичні зайняття були скомбіновані з практичними роботами, які дозволили покращити професійні навички і здобути необхідний практичний досвід.

 

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook