Студенти спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» сповна використали потенціал очної практики з інженерної геодезії

6 липня 2022 року
     Незважаючи на складну ситуацію в країні, навчальна практика з дисципліни «Інженерна геодезія» для студентів першого курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» відбулася в очному форматі. Її організацію та проведення забезпечувала кафедра геодезії та картографії факультету землевпорядкування НУБіП України.

     Насамперед, вивчення «Інженерної геодезії» є важливим етапом підготовки фахівця-будівельника – управлінця високої якості, так необхідного тепер для відбудови країни. Більшість з нас, студентів першого курсу (понад 2/3 академічної групи), змогли долучитися до практики в очному форматі і з 6 по 24 червня 2022 року пройти навчальну практику з інженерної геодезії під керівництвом доцента кафедри геодезії та картографії Олени Малашевської.
     Пандемія і війна змусили нас тривалий час навчалися дистанційно, тому враження від практики доповнювала щоденна радість від можливості побачитися і поспілкуватися з одногрупниками. Кожен із здобувачів пройшов обов’язковий інструктаж з техніки безпеки та охорони праці. Крім того, були поінформовані про дії під час повітряної тривоги. Першого дня ми поділилися на три бригади і почали організовано виконувати завдання, передбачені Робочою програмою інженерно-геодезичної практики. Це дало змогу навчитися дружно взаємодіяти у колективному виконанні інженерно-геодезичних завдань. Кожна бригада старанно вирішувала поставлені викладачем задачі. Щодня ми виконували щось нове, таким чином набували навички роботи з приладами і використовували набуті під час дистанційного навчання знання.

     Оскільки курс ми вивчали дистанційно, звісно, було дуже цікаво нарешті працювати з геодезичними приладами та обладнанням і виконувати роботи на практиці. А їх було досить багато: ми вивчили будову, виконали повірки теодоліта та нівеліра; вимірювали горизонтальні та вертикальні кути, відстані та перевищення між точками, виконували окремі інженерно-геодезичні задачі та інші завдання згідно з програмою. Також кожного дня виконували камеральні роботи, серед яких найбільш відповідальна складова – вирахувати похибки результатів вимірів. В усіх складних питаннях з додатковими роз’ясненнями нам допомагала наш керівник практики – доцент Олена Малашевська.

 

     На жаль, не всі студенти мали можливість приєднатися до очної практики. Проте кожного дня вони долучалися до конференції на електронній платформі Zoom, брали участь в обговоренні завдань і результатів практики, отримували завдання для самостійного опрацювання, мали можливість брати участь у частині камерального опрацювання результатів вимірів та взаємодіяти із одногрупниками, які виконували польові роботи.
     Приємно, що про літо 2022 року залишиться і світла згадка – час, проведений на цікавій і необхідній для майбутнього будівельника практиці з «Інженерної геодезії» і безпосереднє спілкування в нашому студентському колективі під час її проведення.

     Дякуємо кафедрі геодезії та картографії, доцентці Олені Анатоліївні Малашевській за якісну організацію та проведення такої важливої для нас практики!


Наталія Савченко, Вікторія Акуленко, Ольга Нестерець,
студентки 1 курсу
факультету конструювання та дизайну


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook