Знайомтесь, абітурієнтки 2022 року: президентка школи – Катерина Труш і знавець людських душ Карина Паршина – обирають «Соціальну роботу» в НУБіП України

29 червня 2022 року

   Запрошуючи молодь до себе на навчання, кафедра соціальної роботи та реабілітації традиційно спілкується зі своїми вступниками і просить їх трохи розповісти про себе.
   Насамперед, нам цікаво дізнатись, що вони за люди, чим цікавляться, що чи хто їх надихає, який заклад закінчили.
   А для абітурієнтів таке інтерв'ю є гарним шансом опинитись в центрі уваги, щоб їх помітили і запам'ятали з найкращої сторони, своєрідною саморекламою перед вступом.
   Сьогодні нашими співрозмовницями є дві юні дівчини, які нещодавно закінчили заклад повної загальної середньої освіти, вже встигли відвідати майстер-клас з написання мотиваційного листа для абітурієнтів НУБіП України, що організовувала кафедра соціальної роботи та реабілітації, та всерйоз замислились над обранням фаху соціального працівника.
   Карина Паршина – з Черкаської області, закінчила Великосевастянівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Карині 16. Вона розповідає про себе: «Захоплююсь психологією людини і багато читаю книжок та статей на цю тему. Мене надихають люди, які вміють знайти індивідуальний підхід до людини та допомогти їй з вирішенням життєвих складнощів».

Катерина Труш живе в місті Прилуки Чернігівської області. Навчалась в Прилуцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №14. Закінчила школу на відмінно. Брала участь в олімпіадах з біології та математики. Також мала досвід у написанні наукової роботи з фізики у МАН. Катерина є депутатом Молодіжної ради при Прилуцькій міський раді. Бере активну участь у житті міста. Була президентом своєї школи і учнівського самоврядування. Вона комунікабельна та різностороння людина, яка може підтримати будь-яку розмову. Має організаторські здібності.

– (Катерина) «Надихають мене мої батьки, їх віра в мене і підтримка кожного з моїх починань. Також мої досягнення спонукають мене працювати над собою ще більше».

   Ми попросили наших співрозмовниць розповісти, чим саме приваблює їх спеціальність «Соціальна робота»? Звідки вони дізнались про цю спеціальність, якою уявляють цю професію і власну кар'єру?

   – (Карина) «Соціальна робота мене зацікавила тим, що це робота з людьми, тут все пов'язано зі спілкуванням. Саме таку професію я хочу освоїти. Мені подобається допомагати морально, спілкуватись та знаходити спільну мову з людьми. До війни я ще вагалась з вибором цієї професії, але події, які відбуваються сьогодні, змінили мої погляди. Я зрозуміла, що найменше, що зможу зробити для своєї країни, – це допомагати людям морально. Тому буду дуже рада, якщо зможу навчитись цьому саме в НУБіП».

   – (Катерина) «Після початку широкомасштабного вторгнення мої погляди щодо професії сильно змінились. Я розумію, що після цих подій багато людей потребуватимуть моральної допомоги. І тому я вирішила обрати спеціальність «Соціальна робота». Я вважаю, що я якраз та людина, яка вміє підтримати і вирішити проблеми інших. Якщо удосконалити свої знання і вміння, в перспективі, думаю, можливо відкрити свої реабілітаційні центри для військових та цивільних громадян, які зазнали як фізичних, так і психологічних травм під час війни».   

   Природно, що нас, «мешканців» НУБіП, які неймовірно пишаються територією, на якій розташований університет, адже Голосіївський парк є справжньою перлиною Києва, не могло не зацікавити, чи знають наші візаві щось про НУБіП? Чи бували колись в Києві? Чим приваблює навчання саме в Києві?

– (Карина) «У Києві я бувала досить часто, люблю це місто, воно приваблює своєю величчю і водночас затишком. Тому навчання в Києві є для мене мрією».

– (Катерина) «У Києві буваю стабільно 1-2 рази в місяць. Навчання в столиці приваблює мене перспективністю та можливістю швидкого розвитку. А також багатством чисельних пропозицій роботи, яку можна отримати. Про НУБіП дізналася від друзів декілька років назад і одразу зрозуміла, що цей університет саме для мене!».

   Побажаємо нашим сьогоднішнім співрозмовницям максимальної реалізації щедро закладеного в них природного потенціалу саме в стінах нашого НУБіП, на нашій кафедрі. Адже тут розуміються на тому, як із задатків і обдарованостей відшліфувати діамант під назвою «особистість-професіонал».

 

Розмову проводила Альона Альтанова,
старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook