Час підводити підсумки – працюємо кожен на своєму місці, наближаючи Перемогу

20 червня 2022, 9:26
Завершується весняний семестр. Попри тяжке лихоліття ми всі продовжуємо працювати, належно й відповідально ставимось до своєї роботи, розуміючи її важливість. І нині ми вже можемо говорити про успішне вивчення курсу «Технологія виробництва продукції птахівництва» студентами 3 курсу та 2 курсу СТН спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Студенти успішно захистили курсові проекти, склали іспит з дисципліни, готуються до проходження виробничої практики. Лише з декількома здобувачами, які в силу об’єктивних причин не змогли вчасно представити результати опанування дисципліни, викладачі курсу продовжують працювати.

          Проведення лекційних і лабораторних занять професорами Наталією Прокопенко, Вікторією Мельник, доцентом Світланою Базиволяк здійснено за використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, насамперед, сертифікованого електронного курсу з дисципліни на навчальному порталі elearn.nubip.edu.ua, ефективність використання якого доведена останніми складними роками, надання студентам доступу до спеціально створеного і розміщеного контенту  на Google диску із навчально-методичними матеріалами до дисципліни, спілкування телефоном та різними месенджерами, через електронну пошту. 

 

 

Професором Вікторією Мельник започатковано створення відеороликів для проведення лабораторних занять. 
 

 

 Результативному вивченню дисципліни сприяли і запрошення виробничників, наших випускників, які успішно нині працюють на птахівничих підприємствах країни, до проведення лекційних і лабораторних занять – Андрія Бобильова, технолога з виробництва ТОВ «Маяк-3», Юлії Бобко, канд. с.-г. наук, менеджера ТОВ «Компанія «Агротрейдхім». 

 
 
 
 
Приємно згадати і нам, і студентам зустріч на лекції з професоркою кафедри тваринництва та птахівництва Інституту біологічних основ тваринництва Університету Природничих Наук в Любліні (Польща) Юстиною Батковською, яка ознайомила наших студентів з умовами вивчення птахівництва у даному університеті,вимогами до якості продукції в країнах ЄС.
 
 
 
 
Студенти брали активну участь у роботі студентського наукового гуртка «Технології виробництва яєць і м’яса птиці», що знайшло відображення в отриманні гуртком другого місця у І турі Фестивалю студентської науки 2022 року. Гуртківці Наталія Лісник і Олена Мізіна представили свою роботу «Порівняльне оцінювання м'ясної продуктивності каченят кросів "Супер М3" і "Стар 53» до участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Була можливість для здобувачів брати участь у наукових конференціях, вебінарах, публікувати свої роботи у науково-виробничому журналі «Сучасне птахівництво».
 
 
Підвищення рівня професіоналізму у галузі птахівництва для науково-педагогічних працівників, які передають молодому поколінню свої знання, є вимогою часу. Тому викладачі кафедри стали лекторами у проведеному разом з Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» онлайн-вебінару «Інноваційні технології виробництва м’яса бройлерів в Україні», у якому прийняло участь понад 60 науково-педагогічних працівників – викладачів дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» із різних вищих навчальних закладів аграрної освіти нашої країни.
 
 
 
Ознайомлення з сучасними новаціями птахівничої галузі, активна дискусія, обмін досвідом – все це сприяє підвищенню кваліфікації науково-педагогічних працівників і, як результат, поліпшенню підготовки майбутніх фахівців для птахівничої галузі, яка значною мірою забезпечує продовольчу безпеку нашої держави.
З вірою у Перемогу продовжуємо натхненно працювати!
 
 
Наталія Прокопенко,
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві   
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook