Оптимізація структурних підрозділів, підсумки екзаменаційної сесії та підготовка до 2022-2023 навчального року на порядку денному вченої ради факультету землевпорядкування

19 червня 2022 року
     16 червня 2022 року відбулося засідання вченої ради факультету землевпорядкування. Формат зустрічі було обрано змішаний – за фізичної присутності та віртуальної комунікації (з тими членами вченої ради, які не мали можливості бути присутніми особисто).

    На засіданні були розглянуті нагальні питання діяльності факультету землевпорядкування, пов’язані насамперед із оптимізацією структурних підрозділів, підведенням підсумків літньої екзаменаційної сесії, підготовці до 2022-2023 навчального року, профорієнтаційній роботі та низки інших важливих питань.

    Першим питанням на порядку денному було заслуховування декана факультету Тараса Євсюкова про результати літньої екзаменаційної сесії 2021/2022 навчального року. Тарас Олексійович зазначив, що літню сесію складали 16 академічних груп. Загалом, протягом 23 травня – 5 червня 2022 року, науково-педагогічними працівниками було проведено 85 екзаменів та 56 заліків, захищено курсові проекти із шести дисциплін. Середній показник виходу на екзамени студентів денної форми становив – 88%, а частина студентів (близько 5%) їх складали перебуваючи в інших країнах. Середній бал у бакалаврів становить у цьому семестрі – 72, а у магістрів – 69. Водночас кількість здобувачів, які за результатами сесії мають три і більше заборгованостей складає 18 студентів у бакалаврів та п’ять у магістрів. Необхідно відзначити, що такі здобувачі як Вікторія Лещенко, Анна Баленко, Артур Рибчук, Артем Одуд, Владислава Сільченко, Ольга Пронь, Денис Степаненко, Олександр Макаров та ін. склали сесію на відмінно. Водночас ті студенти, які мають з різних причин академічну заборгованість, протягом місяця по завершенню екзаменаційної сесії мають право її ліквідувати. Графік ліквідації академічної заборгованості доведений до здобувачів, науково-педагогічних працівників і розміщений на офіційному сайті у розділі Літня екзаменаційна сесія 2021-22 н.р. (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u382/grafik_likvidaciyi_akademichnoyi_zaborgovanosti_studentami_1_3_kursu_0.pdf). На завершення декан наголосив про необхідність посилення роботи випускових кафедр і наставників академічних груп зі здобувачами, які вчасно не змогли скласти сесію, а також на необхідності підвищення відповідальності у роботі зі здобувачами. Потрібно надати можливість скласти сесію тим студентам, які раніше не мали технічних можливостей.
     Другим питанням порядку денного був звіт завідувачів кафедр про результати профорієнтаційної роботи науково-педагогічних працівників. Підсумовуючи, декан факультету підкреслив про необхідність підсилення профорієнтаційної роботи серед випускників коледжів, а також бакалаврату з метою їхнього вступу до магістратури.
     Про підготовку гуртожитку №4 до нового навчальної року доповів заступник декана з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко. Він детально зупинився на питаннях підготовки кімнат для першокурсників та підготовці проектів наказів на поселення.

     Заступник декана з наукової роботи Іван Ковальчук поінформував членів вченої ради про стан підготовки наукових проєктів. Зокрема він відмітив, що під час розробки проєктів НДР, майбутнім керівникам необхідно врахувати такі завдання: назва і зміст проектів мають бути спрямовані на вирішення нагальних проблем забезпечення обороноздатності, продовольчої безпеки та відновлення економіки України. Крім того, перевага надається міждисциплінарним проектам і тим, що мають високу якість і вагомий науковий доробок. Бажано залучати до участі співвиконавців із інших установ. Вчена рада одноголосно рекомендувала подати до конкурсу чотири запропоновані проекти, а заступник декана з наукової роботи наголосив, що дані проекти необхідно подати до участі в конкурсі до 30 червня 2022 року.

     Аспірантка кафедри геодезії та картографії Анастасія Городнича доповіла про хід виконання її наукового дослідження. Звітуючи за перший рік навчання здобувачка зазначила, що дисертаційна робота на тему «Організаційно-економічні засади раціонального використання самосійних лісів на землях сільськогосподарського призначення», виконується відповідно до затвердженого індивідуального плану. Підготовлено перший розділ дисертації, складено всі екзамени та заліки передбачені навчальним планом та освітньою програмою. Загалом опубліковано чотири публікації. Результати роботи відображено у портфоліо (https://docs.google.com/document/d/1eQstOcZDRwfGIpc0JY0WpFNFMVcI9z2qRjecJEpqA-k/edit).
     Секретар вченої ради Наталія Бавровська доповіла про виконання плану роботи та рішень вченої ради за 2021/2022 навчальний рік. Зокрема було відзначено, що незважаючи на складну ситуацію колектив працював, всі рішення вченої ради виконувались.

     Наступним питанням порядку денного було питання оптимізації структурних підрозділів факультету землевпорядкування. Декан факультету Тарас Євсюков зазначив про необхідність виконання вимог пункту 5 статті 33 Закону України «Про вищу освіту», а також рішення ректорату. Очільник факультету вніс пропозицію об’єднати в один структурний підрозділ колективи кафедр земельного кадастру та кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі. Ця пропозиція була підтримана колективом, а в її обговоренні взяли участь в.о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталія Мединська, завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Кохан, завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук, завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош, професор кафедри земельного кадастру Ірина Новаковська, голова профспілкової організації факультету землевпорядкування Ольга Тихенко та ін. У підсумку було ухвалено рішення внести пропозицію щодо вдосконалення структури факультету на розгляд Вченої ради Університету.

     Не менш важливим стало й питання готовності структурних підрозділів факультету до 2022-2023 навчального року. Враховуючи рекомендації Міністерства освіти і науки України, викладені у листі 1/4334-22 від 21 квітня 2022 року, освітній процес у закладах вищої освіти за можливості має здійснюватися в очному форматі за наявності достатньої кількості місць в бомбосховищах чи укриттях. Виходячи з цих рекомендацій і буде проходити навчання у наступному семестрі. Тому завідувачі кафедр мають подбати про те, щоб кафедри і науково-педагогічні працівники були підготовлені до такого формату. Нині розглядається можливість початку осіннього семестру з 15 серпня в очному форматі для 2-3 курсів бакалаврату та 2 року навчання магістрів, а в дистанційному форматі для бакалаврів 4 курсу. Враховуючи цю обставину, необхідно щоб навчальні і виробничі практики (які нині тривають) завершилися до 15 серпня. Що ж стосується першокурсників, то вони приступлять до навчання з 19 вересня як і магістри першого року навчання.
     На вченій раді були також розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.


Наталія Бавровська,
секретар вченої ради
факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook