Домівка для лісничих

18 жовтня 2014 року

     Нового обличчя набула контора Боярського лісництва ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». 17 жовтня в урочистій обстановці ректор університету Станіслав Ніколаєнко перерізав стрічку на відкритті оновленої домівки для боярських лісничих. І хай основний свій робочий час вони знаходяться у лісі, та для звітів та відпочинку їм потрібне зручне і функціональне приміщення. Саме таким і виглядає нині контора лісництва — триповерхова споруда, на подвір’ї якої і очікували на гостей господарі — всі тринадцятеро лісничих на чолі з старшим лісничим Максимом Шестаком

       - Збудована шістнадцять років тому, вона потребувала оновлення, — говорить директор Боярської ЛДС Анатолій Карпук. — І ми постаралися зробити її такою, якою вона виглядає зараз — приємною зовні і зручною для роботи.

     Відкривши контору, ректор університету поспілкувався з працівниками лісництва у зручній кімнаті для нарад, поцікавився їх потребами і побажаннями стосовно виробництва. Основне з них на сьогодні — це необхідність забезпечення їм прав працівників державної лісової охорони. На жаль, зараз лісничі Боярської ЛДС їх не мають, хоча і виконують ті самі функції, що і їх колеги з Державного агентства лісових ресурсів України. Станіслав Ніколаєнко запропонував керівнику дослідної станції викласти цю проблему офіційною мовою з тим, щоб винести її розгляд на державний рівень.

     Потому він побував у навчально-науково-виробничому центрі «Дзвінківський». На його базі щороку проходять практику більше 600 студентів різних факультетів. От і цього жовтневого дня очільник університету зустрівся з студентством однієї з академічних груп лісогосподарського факультету, цікавився їх навчанням і побутом.

     На території ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» знаходяться ще чимало об’єктів, які потребують господарського ока. Саме їх, зокрема гранітний кар’єр, і оглянув керівник вишу.

 

Валентин Обрамбальський, Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook