ГОЛОВНЕ – УБЕЗПЕЧИТИ ЖИТТЯ ЛІСІВНИКІВ, НАДЗВИЧАЙНИКІВ І ВСІХ ЛЮДЕЙ ВІД КРИВАВИХ СЛІДІВ, ЗАЛИШЕНИХ ЖОРСТОКИМ АГРЕСОРОМ

13 червня 2022 року
Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства

Щорічні планові спільні навчання лісівників Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства і працівників Головного управління ДСНС у Чернігівській області цього разу відбулися в Пакульському лісництві ДП «Чернігівське лісове господарство».

 

Відкриваючи навчання, заступник начальника Головного управління із реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС в Чернігівській області В’ячеслав Вернидуб наголосив:

– Цьогорічні навчання – особливі. Вони характерні тим, що наші ліси буквально нашпиговані вибухонебезпечними предметами. Отож відтепер нам доводиться боротися і з вогнем, і з вибухонебезпечними предметами одночасно. Бо, залишаючи Чернігівщину, рашисти замінували не тільки ліси, поля, береги річок, населені пункти, людські оселі і навіть дитячі ліжечка… Отака, досі нечувана, жорстокість і цинізм кривавого загарбника!

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко зазначив:

– Відтепер будь-яка робота в лісі стала ще небезпечнішою. Наприклад, робота звалювальника лісу і так травмонебезпечна, а тут ще й вибухові речовини мало не на кожному кроці. Тому набагато більша можливість і виникнення пожеж. Загальна площа лісів, яка ще потребує виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів – 12 тисяч 874 гектари. Отож, як ніколи раніше, обачно і уважно треба працювати в лісах, щоб зберегти і своє життя, і життя колег, котрі поруч. Обов’язково треба подбати про безпеку відвідувачів лісу. Бо любителів «тихого полювання», бува, не зупиняють ніякі застереження.

За тактичним задумом навчання, о 10 годині черговим по ДП «Чернігівське лісове господарство» помічено задимлення на території Пакульського лісництва. Про це черговий негайно доповів черговому обласного управління лісового та мисливського господарства. У взаємодії з військовими підрозділами провели уточнення щодо наявності на цій території вибухонебезпечних предметів, залишених рашистами.

Черговий по ДП «Чернігівське лісове господарство» спрямував до місця задимлення сили та засоби у складі пожежної автоцистерни, трактора з плугом та п’ятьох працівників з ранцевими обприскувачами. Він також організовує їхню взаємодію з головним управлінням ДСНС у Чернігівській області щодо залучення піротехнічного підрозділу для проведення супроводу пожежної техніки до місця виникнення пожежі. На місці задимлення піротехнічним підрозділом вилучається протитранспортна міна ТМ-62, призначена для виведення з ладу гусеничної і колісної техніки.

На допомогу державній лісовій охороні прибувають також лісівники з КП «Чернігівоблагроліс» з трактором та обладнаною ємністю для води. Спільними зусиллями пожежа ліквідована, міна знешкоджена.

Після закінчення спільних навчань у центральній садибі Пакульського лісництва учасники навчання підвели підсумки. А працівники ДСНС навіть організували виставку вибухонебезпечних предметів, виявлених у лісах і населених пунктах Чернігівщини.

На завершення начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Аніщенко зазначив:

– Одних таких навчань, звичайно, замало. Нині їх треба проводити частіше. Велика і небезпечна робота ще попереду. Щоб зберегти життя лісу, його невтомних і мужніх працівників, щоб після перемоги над ворогом, в яку непохитно віримо, наші Сіверянські ліси так само залишалися окрасою Чернігівщини і всієї України.

У спільних навчаннях взяв участь перший заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Денис Буданов, який від імені всієї чернігівської громади подякував лісівникам та рятувальникам за сумлінну і небезпечну їхню роботу з розмінування лісів, населених пунктів району. Він висловив надію, що знищені, спалені, понівечені ненависним ворогом людські оселі також обов’язково будуть знешкоджені від усіх вибухонебезпечних предметів. Згодом – відбудовані, і в зранених трагедіями людських душах знову оселиться надія.

 

Джерело: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://chernigivlis.gov.ua/novini/golovne-ubezpechiti-zhittya-lisivnikiv-nadzvichajnikiv-i-vsix-lyudej-vid-krivavix-slidiv-zalishenix-zhorstokim-agresorom/

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook