Завершено співбесіди адміністрації університету із керівництвом відокремлених підрозділів

17 жовтня 2014 року

16 жовтня завершено співбесіди адміністрації університету із керівництвом відокремлених підрозділів. Замкнули цей перелік Немішаївський агротехнічний коледж, Ірпінський економічний коледж, Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової.  

На сьогодні всі три коледжі є донорами для навчально-наукових інститутів, адже більшість випускників продовжують навчання у базовому закладі на бакалаврських або магістерських програмах. Баченням перспектив і напрямів розвитку підрозділів поділилися їх керівники Анатолій Подгаєцький, Сергій Михайлов, Ольга Гордієнко. Вони представили структуру вишів, стан матеріально-технічної бази, зокрема, корпусів, гуртожитків та навчально-виробничих лабораторій. Так, на базі Немішаївського агротехнічного коледжу функціонує ще й колекційно-дослідне поле. А в Ірпінському економічному коледжі створено  лабораторію мікробіології та широко застосовуються нові інформаційні технології. 
 
 
Як повідомив Анатолій Подгаєцький, колектив коледжу планує здійснювати переробку молока та налагодити роботу з переробниками цієї продукції. На перспективу – зміни спеціалізації виробничої діяльності в галузі рослинництва. 
 
Потім розглянуто блоки навчальної, наукової, виховної роботи та виробничої діяльності. Також проаналізовано кадровий потенціал та якісний склад педагогічних працівників коледжів. В усіх відокремлених підрозділах він потребує підсилення кандидатами та докторами наук.
 
 
Під час співбесіди  обговорено результати цьогорічної вступної кампанії регіональних закладів та контингент студентів. Застереження та пропозиції поліпшення профорієнтаційної роботи висловили  перший проректор Ігор Ібатуллін та проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша
 
Про фінансовий стан підрозділів проінформували їх очільники та начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот.
 
 
Активну участь в обговоренні взяли директори ННІ тваринництва і водних біоресурсів Вадим Кондратюк, рослинництва, екології та біотехнологій – Григорій Демидась, енергетики і автоматики –  Володимир Козирський, бізнесу – Анатолій Діброва, технічного ННІ – Валерій Дубровін, професор Василь Туринський,  т.в.о. декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов, начальник відділу по роботі із ВНЗ І-ІІІ р.а. Анатолій Гладкий, директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук та інші. Мова йшла про розширення співпраці із навчально-науковими інститутами, поліпшення матеріально-технічної бази, підвищення рівня якості навчання, нарощування виробництва продукції рослинництва та обґрунтованої спеціалізації,  підготовки до опалювального сезону та енергозбереження.
 
 
На завершення ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив про необхідність підтримання порядку у колективах підрозділів та нарощування іміджу. Ті позитивні зміни, про які йшлося, адміністрація вітає і всіляко підтримує. Проте важливе завдання перед кожним керівником – це поліпшення якості навчання. Слід продумати ліцензування нових напрямів підготовки і спеціальностей та активізувати міжнародну діяльність. І останнє: для втілення в життя програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020» потрібно, щоб кожен на своїх ділянках виконував сповна покладені на нього обов’язки. 
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook