Фаховий акселератор «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу» завершив весняну серію вебінарів

9 червня 2022 року
   Ось і добіг кінця перший цикл вебінарів студентского освітнього фахового акселератора «Енергетика і автоматика в умовах «зеленого» переходу», який презентував ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України як одну з освітніх платформ неперервного неформального навчання.

   Цей проєкт передбачає формування середовища сучасних професійних знань у сфері енергетики і автоматики за участю кращих представників бізнесу, які працюють у секторі реальної економіки.
   Шостий за ліком вебінар у весняному семестрі був присвячений особливостям проєктної діяльності у сфері цифровізації енергетичного ринку і став продовженням навчального циклу, який ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження підготував разом з компанією «482.solutions».
   Спікер вебінару проєктний менеджер Євген Мерзляков ділився своїм досвідом щодо формування актуальних R&D напрямів при розробленні програмних продуктів для ринку енергетичних послуг.

    Доброю традицією стало долучення до акселератора не тільки студентів різних закладів освіти, а й фахівців з енергетичних компаній, інсталяторів енергетичного обладнання, представників профільного міністерства. Цього разу цікава дискусія виникла між спікером та Валерієм Мартинюком, завідувачем кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Хмельницького національного університету.
   Професійний діалог стосувався умов роботи університетської дахової сонячної електростанції, її умов функціонування на паралельну роботу із зовнішньою мережею, особливостями управління перетоками електроенергії для формування оптимального електроспоживання будівель навчальних корпусів.

    Найбільший інтерес до теми вебінару проявили студенти НУБіП України: Тарас Мохно, голова студентської організації ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Богдана Гераймович, студентка 1 курсу, староста групи АКІТ-21001б, Сергій Ковальчук, студент 1 курсу, староста групи ЕЕЕ-21001б, Остап Куліш, студент 3 курсу, староста групи ЕЕЕ-19002б, Роман Марченко, магістр 1 року навчання, староста групи ЕЕЕ-21003М, Михайло Бабенко, студент 2 курсу СТ, староста групи ЕЕЕ-20001бСТ, Андрій Кобзін, студент 1 курсу, староста групи ТЕ-21001б, Денис Онисько, студент 1 курсу СТ, староста групи EEE-21002бСТ, Артем Бочко, студент 2 курсу, староста групи ЕЕЕ-20002б, Владислав Ткаченко, студент 3 курсу, староста групи ТЕ – 19001б, Всеволод Лісогор, студент 1 курсу. староста групи ЕЕЕ-21001б, Ярослав Корнієнко, студент 2 курсу, староста групи АКІТ-20001б, Павло Величко, магістр 1 року навчання, староста групи ЕЕЕ-21001М, Андрій Подольський, магістр 1 року навчання, староста групи ЕЕЕ-21002М і ін.

    Не оминули можливості поспілкуватись у експертному середовищі з питань цифровізації науково-педагогічні працівники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Андрій Петренко, Лілія Мартинюк, Андрій Березюк, Тарас Лендєл, Алла Дудник, Євгеній Антипов, Іван Радько.

    Ми дякуємо нашим колегам з Хмельницького національного університету: завідувачу кафедрою автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Валерію Мартинюку та його студентам магістратури Аліні Гребінчук і Антону Лісенку за підтримку акселератора своєю участю.

    Варто наголосити, що організаторам було непросто розвивати цей проєкт. Хочу закцентувати увагу на тому, що незважаючи на військову агресію росії і дистанційне навчання нас підтримав ректор НУБіП України, академік Станіслав Ніколаєнко, який особисто брав участь у декількох вебінарах.
    Знаковою постаттю акселератора, його прихильником і спікером перших двох вебірнарів стала Ольга Буславець, український політик і державний діяч, ексміністр енергетики України.
    Тамара Буренко, Леонід Хацкевич, Роман Кравченко та Євген Мерзляков своїми фаховими презентаціями та дискусіями зробили вагомий внесок у формування позитивного іміджу акселератора.
     Ми щиросердно дякуємо вам за підтримку і співпрацю.
   Окремо варто сказати про українську компанію «482 solutions». Ця компанія провела надзвичайно цікаві вебінари з цифрової енергетики. Ми побачили велику зацікавленість цим напрямом наших слухачів і маємо намір розвивати цей тренінговий навчальний курс у подальшому.

     За результатами роботи акселератора укладений Договір про співпрацю між НУБіП України та компанією «482 solutions». Під час заключного слова Роман Кравченко, директор «482 solutions», висловив сподівання, що у наступному навчальному році ми започаткуємо новий навчальний курс з бізнес-планування у енергетиці.

    Загалом шість вебінарів акселератора відвідало близько 1 тис учасників з 14 коледжів та 7 університетів України.

    Підбиваючи підсумки, можна ствердно сказати, що акселератор повинен надалі розвиватися і стати одним із осередків неформальної освіти у сфері енергетики і автоматики. Для цього ми будемо створювати відкриту і гнучку навчальну платформу з надання освітніх послуг за участю менторів з підприємств-роботодавців для досягнення комплексних програмних результатів діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.



Віктор Каплун,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook