Золотоніські лісівники спільно з рятувальниками відпрацьовували взаємодію при гасінні лісових пожеж

27 травня 2022 року
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одним з найголовніших завдань для лісівників Золотоніщини є недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.

У Деньгівському лісництві Золотоніського лісгоспу лісівники та рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі.

Мета навчань – на практиці відпрацювати спільну взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві. Участь у навчаннях взяли головний лісничий Золотоніського лісгоспу Ігор Міщенко, начальник Золотоніського районного відділу ДСНС Олександр Пилипенко, начальник 6 ДПРЗ Сергій Битяк.

Для гасіння умовної лісової пожежі задіяли 8 одиниць пожежної техніки, працівників державної лісової охорони, працівників ДСНС.

На навчаннях продемонстрували різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірили боєздатність спеціалізованої техніки лісівників і рятувальників, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж. Крім того, відпрацювали взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння лісових пожеж. Навчання пройшли продуктивно, усі спрацювали злагоджено. Найважливіше, що система координації між службами – працює.

 

Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lis-ck.gov.ua/?p=30877

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook