У ННІ тваринництва та водних біоресурсів здійснюють підготовку технологів з виробництва молока для сучасних молочно-товарних ферм України

7 жовтня 2014 року

     У відповідь на запити сучасних технологій виробництва молока, ННІ тваринництва та водних біоресурсів спрямовує зусилля на підвищення фахового рівня знань студентів та їх адаптації до роботи на сучасних молочно-товарних фермах. Зокрема, кафедрою технологій виробництва молока, яловичини та свинини відкрито вузькоспеціалізовану магістерську програму "Молочне скотарство". За програмою студенти вивчають фізіологію лактації, сучасні системи утримання, технологічне обладнання молочних підприємств, принципи годівлі високопродуктивних корів та інтенсивне вирощування молодняку.

 

     Для удосконалення теоретичних знань і отримання практичних навичок лабораторні заняття для магістрантів проходять на молочно-товарних фермах. Окрім того, на кафедрі діє науковий студентський гурток "Онтогенез сільськогосподарських тварин". На засіданнях члени гуртка розглядають не лише особливості індивідуального розвитку тварин, а також їх годівлю, утримання, експлуатацію. А ще проводять наукові дослідження, готують доповіді на конференції та пишуть статті. Гуртківці відвідують найкращі молочно-товарні ферми України, на яких знайомляться з принципами роботи, обговорюють проблеми, встановлюють контакти з провідними фахівцями. Час показав, що робота кафедри у підготовці технологів для молочного скотарства є ефективною. Абсолютна більшість випускників, які пройшли магістерську програму, влаштовані на роботу у найкращі підприємства.

     Перспективними планами подальшої діяльності кафедри є відкриття науково-дослідної тематики "Випробування і зооінженерне оцінювання обладнання, яке використовують для механізації та автоматизації технологічного процесу виробництва молока". Потреба в такому дослідженні викликана тим, що в Україні немає єдиних вимог до сучасного технологічного обладнання і технологічних операцій, які виконують за їх участі. А це ускладнює вибір устаткування для ферм та його ефективну експлуатацію. Виконання досліджень за цим напрямом дозволить провести підготовку нових науково-педагогічних працівників, створити базу для виконання випускних робіт студентами кафедри та підготувати висококваліфікованих технологів для виробництва.

     

 Д. Носевич, Л. Коропець,

доценти кафедри технології виробництва молока, яловичини та свинини

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook