Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: актуальні завдання провадження наукової діяльності

19 травня 2022 року
     Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності 17 травня 2022 року розпочалася вступним словом голови координаційної ради, проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка, який сказав про першочергові завдання, поставлені ректором Станіславом Ніколаєнком, що стосуються фінансування наукової діяльності Університету, а також висловив підтримку та вдячність усім хто згуртувався в умовах сьогодення, закликав до вичерпно повного виконання своїх службових обов’язків і спокійного ставлення до змін у організації робочого процесу.

     На порядку денному першим питанням було звітування заступника декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з наукової роботи Валерії Бондарь, яка доповіла про сучасний стан наукової діяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

     У доповіді Валерія Іванівна представила оцінку стану наукового та інноваційного потенціалів підрозділу на основі даних традиційних статистичних показників, а також означила актуальні перспективи у формі стратегій, програм та проектів, які заплановані для виконання колективами факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.
     Стан фінансування науково-дослідних робіт, які виконуються у поточному році – традиційно актуальне питання провадження наукової діяльності Університету. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, сказав про зміни фінансування наукових досліджень у 2022 р. та розрахунку підвищених посадових окладів з 1 травня поточного року, довів алгоритм оновлення пакету документів у зв’язку зі зменшенням фінансування НДР, представив графік зустрічей з підрозділами університету для обговорення перспективних тематик наукових досліджень на 2023 рік. Світлана Більська, начальник планово фінансового відділу, додала, що керівники тем повинні ретельно і відповідально відслідковувати місця поточного перебування виконавців наукових тем і вносити відповідні кадрові зміни у штатні розписи.

    На засіданні було рекомендовано на розгляд вченої ради НУБіП України монографії згідно переставленого списку, а також обговорено ряд інших питань, необхідних для буденної організації і управління науковим життям підрозділів Університету.
     Зібрання завершилося заключним зверненням Вадима Кондратюка, у якому він зазначив, що, за досвідом, навіть в умовах кризи можливо залучити кошти як державних, так і комерційних структур на проведення науково-дослідних робіт, тому необхідно використовувати кожну можливість, яка має перспективи у фінансуванні стратегічних задумів провадження наукової діяльності нашого Університету.

Ольга Сніжко,
т.в.о. начальника
науково-організаційного відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook